Speelminuten per doelpunt: Vanzeir benadert duizelingwekkend gemiddelde van Mikautadze

Sport | Hoewel Georges Mikautadze afgelopen weekend niet in actie kwam met RFC Seraing, behield hij vanzelfsprekend zijn statuut als topschutter. Toch zag de jonge Fransman zijn ruime voorsprong ietsje kleiner worden na een nieuwe tweeklapper van Dante Vanzeir.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De spits van Union Sint-Gillis heeft nu negen goals gescoord in evenveel duels en is op zijn beurt ook weggespurt van de rest van de achtervolgers. Vanzeir heeft nog wel een achterstand van vijf doelpunten op Mikautadze, maar qua efficiëntie benadert de Limburger wél al de duizelingwekkende statistieken van zijn Luikse concurrent.

Mikautadze scoorde dit seizoen gemiddeld een goal elke 50 minuten terwijl Vanzeir (met minder speelminuten) aan een gemiddelde zit van één goal om de 64 minuten. Daarmee doet het duo ruim beter dan Yvan Yagan en Abdelhafid El Badaoui (120 minuten).

Topschutters

14 goals: Mikautadze (Seraing)
9 goals: Vanzeir (Union)
4 goals: Yagan (RWDM), Mertens (Deinze), Ugalde (Lommel), Zaroury (Lommel)

Assists

Bovenin de assistenranking veranderde er helemaal niets. Christian Brüls is nog altijd de meest beslissende passeur van de reeks. Zijn naaste belagers kwamen dit weekend niet in actie.

5. Bruls (Westerlo),
4. Jallow (Seraing), Bernier (Seraing)
3. Petrov (Lierse Kempenzonen), Teuma (Union)

Clean sheets

En ook bij de clean sheets veranderde er heel weinig. Enkel Sadin kon zijn netten proper houden waardoor de goalie van RWDM naar de derde plek van het klassement klimt.

4. Moris (Union)
3. Özer (Westerlo)
2. Sadin (RWDM)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top