Vijf 1B-teams overleven 1/32 finales Croky Cup: hoe gaat het nu verder?

Sport | Met RWDM, Lommel SK, KVC Westerlo, RFC Seraing en Union Sint-Gillis konden er zich tijdens het afgelopen weekend vijf 1B-teams plaatsen voor de 1/16 finales van de Croky Cup. Zij gaan straks in de trommel met de eersteklassers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De meeste 1B-teams konden zich het afgelopen weekend vrij vlot plaatsen voor de 1/16 finales. Enkel Lommel SK had de nodige moeite met Zelzate (tweede nationale). De Limburgers konden een 1-2 achterstand ombuigen en wonnen uiteindelijk al bibberend met 3-2.

Bij KVC Westerlo was Cicek de grote uitblinker; hij scoorde 3x bij zijn debuut voor de Kempenaars en gaf zo meteen zijn visitekaartje af in de met 5-1 gewonnen match tegen Hades. Ook Seraing (6-1 tegen Blankenberge), Union (4-0 tegen Heist) en RWDM (1-8 bij Rochefort) haalden de sloophamer boven. Enkel Deinze (3-1 verlies na verlengingen bij Thes Sport) werd zo geëlimineerd in de 1/32 finales. Lierse Kempenzonen werd eerder al uitgeschakeld door Olympic Charleroi terwijl Club NXT niet mocht deelnemen.

De vijf overblijvers gaan maandagavond om 18u mee de trommel in voor de 1/16 finales. Daarin nemen ze het al zeker op tegen een team uit 1A; al wordt dat dan al zeker niet OH Leuven of Waasland-Beveren. Zij zitten (samen met alle niet 1A-teams) in pot 2 en komen dus uit tegen een reeksgenoot.

De 1/16 finales staan geprogrammeerd op woensdag 16 december en donderdag 17 december.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top