Doen de Belgische Foxes Arsenal wankelen?

Premier League | Leicester City ontvangt Arsenal Woensdag voor de zestiende finale in de EFL Cup. Met drie Rode Duivels in hun rangen hebben de Foxes aan het begin van het kampioenschap al voor verrassingen gezorgd. Kunnen ze nu ook de Gunners verschalken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Bij een eerste match in de Premier League op dat niveau spelen en verdedigen, dat is echt briljant. Het was een perfecte transfer voor ons. Hij is geknipt voor de Premier League.” Trainer van Leicester City Brendan Rodgers was lyrisch over Timothy Castagne na zijn eerste passage in het kampioenschap, dat ze met 0-3 wonnen op het veld van West Bromwich Albion. “Dit was de beste start ooit voor een rechtsback in de Premier League”, voegde Micah Richards, voormalig verdediger bij Manchester City en nu commentator bij de BBC, toe.
 
Geslaagde integratie
 
Castagne kwam net aan uit Atlanta, waar hij nooit een grote naam werd ondanks enkele sterke prestaties. In de Premier League duurde het niet lang voor hij zijn plaats vond. Vroeg in de tweede helft van zijn debuut toonde de verdediger zich al een ware Fox nadat zijn meesterlijke kopbal door een subtiele voorzet van landgenoot Dennis Praet de netten vond en hij zijn nieuwe ploeg het voordeel gaf.
 
De Belgische fractie van Leicester heeft er dus niet veel gras over laten groeien en toonde meteen wat ze waard is. De voormalige Genkspeler werd bij zijn integratie ongetwijfeld geholpen door Youri Tielemans, die sinds 2019 manager is bij de Foxes, en Dennis Praet in het basiselftal. In Leicester vond hij ook zijn ex-teamgenoot uit Genk Wilfred Ndidi.
 
De cruciale Belgen
 
Zondag deden de Belgen het opnieuw goed tegen Burnley. Ze droegen heel wat bij aan de tweede overwinning. Castagne zette de aanval in door een beslissende pass aan Barnes. De Aarlenaar, die goed bediend werd door Tielemans, zag daarna zijn voorzet in een owngoal van Burnley resulteren. Daarnaast slaagde Dennis Praet erin om met een formidabele trap zijn tweede doelpunt te noteren voor Leicester sinds zijn aankomst in augustus 2019. Ze legden de score vast op 4-2.
 
Na twee wedstrijddagen hebben de Belgische Foxes dus hun bijdrage geleverd aan vier van de zeven doelpunten van hun ploeg, die nu bovenaan het klassement pronkt. Brendan Rodgers wrijft zich ongetwijfeld in de handen over zijn huidige opstelling en hij zou gek moeten zijn om de Belgische linie op te breken. De confrontatie met de Gunners wordt een eerste echte test voor de Foxes, aangezien de troepen van Mikel Arteta tot nu toe ook al een foutloos parcours hebben afgelegd in de Premier League.
 
Volg de wedstrijd tussen Leicester en Arsenal woensdagavond om 20u45 op Eleven Sports 1, beschikbaar in het pakket All Sports van Proximus Pickx.
 
Het volledige programma van de EFL Cup op Eleven Sports:

Dinsdag
Leyton Orient – Tottenham om 19u op Eleven Sports 1
Luton Town – Manchester United om 21u15 op Eleven Sports 2
 
Woensdag
Leicester – Arsenal om 20u45 op Eleven Sports 1
Chelsea – Barnsley om 20u45 op Eleven Sports 2
 
Donderdag
Manchester City – Bournemouth om 20u45 op Eleven Sports 1
Lincoln City – Liverpool om 20u45 op Eleven Sports 2
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top