De Red Flames staan in Zwitserland voor hun eerste echte test

Red Flames | De Red Flames zullen op dinsdag 22 september (19 uur) als leiders naar Zwitserland afreizen voor de zesde wedstrijd van hun kwalificatiecampagne voor Euro 2022.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Red Flames hebben in Leuven hun terugkeer in de competitie tegen Roemenië niet gemist. De Belgen versloegen de Roemenen met 6-1 in hun eerste officiële wedstrijd in vijf maanden, ondanks de afwezigheid van hun topscorer Tine De Caigny. Een hattrick van Tessa Wullaert en goals van Janice Cayman, Elena Dhont en Justine Vanhaevermaet zorgden ervoor dat de Belgische vrouwen hun vlekkeloze parcours konden voortzetten met een vijfde overwinning op rij, tegen een team dat hen desondanks wat moeite had gekost in de heenwedstrijd (0 -1).

Maar bovenal zorgde deze overwinning ervoor dat de Red Flames alleen de leiding konden nemen in Groep H, nadat de Zwitsers niet voorbij Kroatië raakten (1-1) en naar de tweede plaats werden verwezen, twee punten achter België.
 
Clash met een vleugje wraak

Het is dan ook met psychologisch én cijfermatig voordeel dat de Belgen naar Zwitserland zullen afzakken voor wat toch een eerste grote test zal worden voor de speelsters van Ives Serneels. Voor hun misstap in Kroatië haalden de Zwitsers ook vier opeenvolgende overwinningen, met een doelgemiddelde dat identiek was aan dat van de Red Flames.

Het moet gezegd dat de Helvetii ook niet onder hun gewicht boksen. Dinsdag zal de Belgische verdediging oog in oog komen te staan met Barcelona- en Paris Saint-Germain-aanvallers Ana-Maria Crnogorcevic en Ramona Bachmann, die in deze kwalificatiecampagne al respectievelijk 4 en 5 goals scoorden. Met een indrukwekkend saldo van slechts één tegendoelpunt in 6 wedstrijden zal het ook niet gemakkelijk zijn om door de Zwitserse achterhoede te breken.

Als ze winnen in Zwitserland, hebben de Belgische speelsters al voet aan de grond in de Euro, wetende dat de groepswinnaars en de drie beste tweedes zich rechtstreeks kwalificeren. Behalve die hoge inzet hebben de Red Flames nog een extra motivatie: ze zijn niet vergeten dat het de Zwitsers waren die hen twee jaar geleden in de play-offs van de WK-titel hielden.

Volg deze cruciale wedstrijd live op dinsdag 22 september op VTM 4 vanaf 18u55.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top