Kan Sevilla voorkomen dat stoomwals Bayern München de Europese Supercup wint?

UEFA Champions League | Bayern München en Sevilla FC wonnen een maand geleden respectievelijk de Champions League en de Europa League. De twee teams ontmoeten elkaar donderdag voor de Europese Super Cup die wordt gespeeld in Boedapest... mét supporters! De Duitsers zijn duidelijk favoriet, vooral na hun eerste competitiewedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het zijn twee teams met meerdere gemeenschappelijke punten die elkaar ontmoeten aanstaande donderdag om 21 uur in de Puskás Arena. Om te beginnen ontmoeten de twee clubs elkaar op deze Europese Supercup nadat ze in augustus elk een zesde titel pakten in hun respectievelijke competities: Bayern München tegen PSG in de Champions League en Sevilla tegen Inter Milan in de Europa League.

Bayern München en Sevilla zijn vaste waarden in de Europese Supercup, maar wisten die elk nog maar één keer te winnen. Sevilla won in 2006 zijn eerste van vijf deelnames. Zeven jaar later nam Bayern de beker voor het eerst in vier pogingen in ontvangst.

De winnaar wordt daarmee de tiende meervoudige winnaar van de Europese Supercup.


Bayern in topvorm!

Het transferwindow van Bayern München werd gekenmerkt door stevige verschuivingen, zowel uitgaand als binnenkomend. Philippe Coutinho keerde terug naar Barcelona, terwijl Ivan Perisic terugkeerde naar Inter Milan. Een ander middelpunt van de ploeg dat Beieren heeft verlaten is Thiago Alcantara, die net Liverpool heeft vervoegd.

Maar het management van Bayern heeft niet stilgezeten aangezien ze deze zomer niemand minder mochten verwelkomen dan een zekere… Leroy Sané!

De troepen van Hans-Dieter Flick kenden afgelopen vrijdag bovendien een (behoorlijk) goede start van de competitie, toen ze aan Schalke 04 een vernietigende 8-0 uitdeelden. De Beiers zijn klaar voor deze finale!Sevilla heeft zich versterkt

Ook Sevilla FC was de afgelopen weken behoorlijk actief. De club heeft al zeker de rechtsbuiten Suso van AC Milan aangetrokken. Oscar Rodriguez, die tot Real Madrid behoorde maar de afgelopen twee seizoenen bij Leganés doorbracht, tekende eveneens bij de Andalusische club.

Nog een versterking en niet de minste, is Ivan Rakitic. De Kroaat is terug bij de club die hij in 2015 verliet. Een back-up bij uitstek voor Julen Lopetegui.

De Sevillianen moeten hun vaderlandse competitie nog aftrappen. Sevilla FC versloeg Athletic Bilbao vrijdag in een vriendschappelijke wedstrijd met 2-1 na een eerste 3-2 overwinning tegen Levante een paar dagen eerder. Het vertrouwen is er, maar de tegenstander zal ditmaal van een heel ander kaliber zijn.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top