Kan Romelu Lukaku nog beter doen dan vorig jaar?

Serie A | Big Rom telt wellicht vol ongeduld af naar de competitiestart. Waar het seizoen 2019-2020 een boerenjaar was voor de Belgische schutter, zat het venijn in de staart: een nederlaag in de finale van de Europa League. Maar dat trieste sluitstuk werpt allerminst een schaduw over het beste jaar uit zijn carrière. De Serie A trekt zich deze week weer op gang, en zijn ijzersterke mentaliteit kennende is Romelu Lukaku er wellicht op gebrand om zichzelf dit seizoen te overtreffen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste keer dat we Romelu Lukaku konden aanschouwen in een officiële wedstrijd, was de Rode Duivel aan het balen. Na de verloren Europa League-finale tegen Sevilla wou de Belg zelfs zijn eremetaal niet komen ophalen tijdens de prijsuitreiking. De frustratie nam toen de bovenhand. Lukaku had een groot aandeel in de verliespartij, want hij devieerde een bal tegen zijn eigen netten. De Milanezen konden de 3-2 achterstand niet meer ophalen, waardoor Sevilla zijn zesde Europa League-titel pakte.

De ontgoocheling was des te groter, omdat de finale de kroon op zijn fantastisch seizoen had moeten zijn. Als vicekampioen achter Juventus eindigden de troepen van Antonio Conte het seizoen 2019-2020, dat in juni hernomen werd, in stijl: slechts één nederlaag en 32 doelpunten in 13 matchen. Inter maakte een buitengewoon jaar door, gezien ze – op één luttel dagje na – nooit uit de top drie getuimeld zijn. De landstitel glipte hen door de vingers, en dus was de Europa League de uitgelezen kans om toch een langverwachte trofee weg te kapen en de kroon op het werk te zetten (hun laatste trofee dateert uit 2010, met eindwinst in de Champions League). Helaas draaide het dus anders uit.
 
Het beste seizoen uit zijn carrière
 
De winnaarsmentaliteit van Lukaku werd danig op de proef gesteld. De aanvaller groeide vorig seizoen uit tot één van de steunpilaren van Inter. Hij kwam over van Manchester United met slechts één doel voor ogen: prijzen pakken. Antonio Conte drong bij het bestuur aan om hem in te lijven, want de man is fan van de Rode Duivel. De Italiaanse coach creëerde de perfecte omstandigheden voor Lukaku. Het resultaat? 34 doelpunten en zes assists van Lukaku in alle competities. De Belg evenaarde daarmee het record van meest gescoorde doelpunten in een debuutseizoen bij Inter, op naam van ene Ronaldo Nazario de Lima.
 
Het mag geen twijfel lijden dat Big Rom het nieuwe seizoen zal aanvatten met het mes tussen de tanden. Hij is niet het type dat zich laat ontmoedigen, integendeel. “Wat in de finale gebeurd is irriteert me, maar ik ga blijven strijden. Ik heb het nooit gemakkelijk gehad in het leven, en deze ervaring zal me nog sterker maken. Ik ben zeker van één ding: Inter is niet dood, en deze ervaring zal ons beter maken”, postte hij enkele dagen na de verloren Europa League-finale op Twitter.
 
Een nieuw exploot in de maak?
 
Als Inter doorgaat op hetzelfde elan, zullen de Milanezen wellicht opnieuw titelpretendent zijn in de Serie A. Het team dat al bulkt van het talent heeft zich versterkt met de ervaren Aleksandar Kolarov en goudklompje Achraf Hakimi. De aansluiting van de jonge Marokkaan bij de tandem Lukaku-Lautaro Martinez doet nu al dromen. Maar dan moet de Argentijn, wiens naam bij Real en Barcelona genoemd wordt, wel in Milaan blijven. Lukaku kan eveneens rekenen op de steun van landgenoot Radja Nainggolan, terug van een uitleenbeurt aan Cagliari.
 
Als speerpunt van de Milanese armada heeft Romelu Lukaku alles in huis om een uitzonderlijk seizoen te realiseren.
Volg het nieuwe seizoen van de Serie A live en exclusief bij Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top