Lierse Kempenzonen komende week al aan de bak in Croky Cup; andere 1B-teams pas half oktober

Sport | Volgend weekend staat de derde ronde van de Croky Cup op de voetbalkalender. Voor zes teams uit 1B is dat nog een ver-van-mijn-bed-show, maar voor Lierse Kempenzonen is het al bittere ernst. Club NXT mag dan weer niet deelnemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lierse Kempenzonen werd als laagst gerangschikte 1B-ploeg die promoveerde uit de hoogste amateurliga aangeduid om vervroegd deel te nemen aan de Croky Cup. De Pallieters moeten normaliter dit weekend al aan de bak tegen tweedeprovincialer Hoboken, maar doordat ook de derde speeldag van 1B op de agenda staat werd de bekermatch uitgesteld naar komende dinsdag.

Als Lierse Kempenzonen zich kwalificeert tegen de club van Vincenzo Verhoeven (ex-Germinal Beerschot) en Tim Vleminckx (ex-Germinal Beerschot en Lierse) dan wacht er een weekje later een verplaatsing naar de winnaar van het duel tussen Olympic Charleroi en Sprimont. Die match moet dan opnieuw tijdens de midweek plaatsvinden omdat er in het weekend vooraf én nadien gewoon competitievoetbal staat geprogrammeerd.

Pas als de Pallieters ook die ronde overleven, dan komen ze in de knock-outfase waarin de zes andere 1B-teams ook uitkomen. Die ronde staat geprogrammeerd voor het weekend van 10 en 11 oktober. Teams die deze fase overleven komen in de pot met de eersteklassers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top