Deense voetballers om in de gaten te houden

Sport | De Denen en de Belgen zullen elkaar de komende maanden nog enkele keren tegenkomen met de Nations League en Euro 2021 in het verschiet. Coach Kasper Hjulmand is op zoek naar de ideale selectie om onze Rode Duivels pijn te doen. Deze Scandinavische krijgers kunnen het ons nog moeilijk maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kasper Schmeichel
 
Kasper Schmeichel geniet niet dezelfde bekendheid als zijn vader Peter Scheichel, de legendarische doelman van Manchester United. Toch moet zijn eervolle carrière niet onderdoen. De 33-jarige Deen is sinds 2011 doelman van Leicester City en kroonde zich met de Foxes tot Engels kampioen in 2016. Met twee keer de titel van beste Deense speler op zijn palmares, in 2015 en 2019, is hij een veilige keuze voor het nationale elftal, ondanks zijn soms temperamentvolle karakter.
 
Joakim Maehle
 
Fans van de Jupiler Pro League kennen Maehle als de rechtsback van Racing Genk. In de Belgische competitie is hij de enige Deen. Wanneer de man met vier longen de bal in zijn voeten krijgt, kan hij moeiteloos zijn hele flank aflopen, wat van hem een te duchten aanvallende kracht maakt. Ook verdedigend staat hij sterk, al kan hij ook verkeerd ingezet worden, wat de hele ploeg duur te staan kan komen. De 23-jarige Belgische kampioen uit 2019 is voor de allereerste keer geselecteerd in de Deense A-ploeg.
 
Christian Eriksen
 
Veteraan Christian Eriksen is de man die de hele Deense ploeg in het gareel houdt. De aanvallende middenvelder speelde dit jaar met Inter Milaan de finale van de Europa League, al slaagde hij er nog niet in om op het niveau te spelen dat hij behaalde bij Ajax en Tottenham. Met 95 interlands en 31 doelpunten achter zijn naam wordt hij de man om in de gaten te houden. Zijn weinige speeltijd in Italië zou de Duivels kunnen doen geloven dat hij ritme mist, maar voor het nationale elftal tekent hij wel altijd present. Aan ervaring geen tekort.
 
Yussuf Poulsen
 
Aanvaller Yusuf Poulsen stond met RB Leipzig in de halve finale van de Champions League. Hij is een atypische doelpuntenmaker die even goed het offensief in gang trekt van op de flank als door het midden. In 43 caps vonden de schoten van de 26-jarige zeven keer de netten. In de kwalificatierondes voor Euro 2020 (dat intussen Euro 2021 geworden is) scoorde hij het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Zwitserland en niemand moet de Belgen uitleggen dat Zwitserland een geduchte tegenstander is.
 
De wedstrijd tussen België en Denemarken, de eerste speeldag van de UEFA Nations League, is zaterdag om 20u20 te volgen op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top