Slechte seizoensstart kost Jess Thorup de kop

Jupiler Pro League | Na een uitstekend seizoen waarin ze als vicekampioen eindigden, hebben de Buffalo’s hun start van het nieuwe seizoen volledig gemist. Een teleurstellende 0 op 6 leverde Jess Thorup zijn C4 op bij de ambitieuze Gentenaars. Aan Laszlo Bölöni om beter te doen, te beginnen deze zaterdag tegen zijn ex-club Antwerp.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het slechte seizoensbegin van AA Gent kost Jess Thorup dus al meteen de kop. Na twee nederlagen, tegen STVV (2-1) en thuis tegen Kortrijk (1-2), weerklonk gemopper bij het Gent-bestuur. En dus werd Jess Thorup de laan uitgestuurd. Aan Laszlo Bölöni om de steile ambities van Ivan De Witte en Michel Louwagie dit seizoen waar te maken. Te beginnen met de verplaatsing naar het tevens getergde Antwerp, waar Bölöni in mei nog moest opkrassen.
 
De ontdekking van een Canadees wonderkind
 
Jess Thorup strijkt als nobele onbekende neer in Gent op 10 oktober 2018, enkele dagen na het ontslag van Yves Vanderhaeghe, die een maand lang niet kon winnen in de Pro League. Als kampioenenmaker van het Deense FC Midtjylland slaagt Thorup erin om het tij te keren, al gebeurt dat aanvankelijk met weinig overtuiging. Hij loodst La Gantoise naar play-off 1, maar komt in nauwe schoentjes na de nederlaag in de bekerfinale tegen KV Mechelen, dat toen in 1B acteerde, en een teleurstellende vijfde plaats in de competitie. 
 
Na dat overgangsjaar vindt Thorup de geschikte formule om de motor aan te zwengelen. Onder zijn orders brengt AA Gent aantrekkelijk en offensief voetbal. Spelers als Vadis Odjidja en Sven Kums groeien weer naar hun beste niveau, terwijl anderen zoals Elisha Owusu en Jonathan David volledig ontbolsteren. Die laatste ontpopt zich tot goudhaantje: de nieuwe wonderboy van de Ghelamco Arena sluit zijn seizoen af met 23 doelpunten en 10 assists in alle competities achter zijn naam, waarmee hij een groot aandeel heeft in de tweede plaats van AA Gent, weliswaar op grote afstand van kampioen Club Brugge.
 
Ook in de Europa League gooien de Buffalo’s hoge ogen door als groepswinnaar te eindigen voor Wolfsburg, Saint-Etienne en Oleksandrija. In de volgende ronde bijten ze in het stof tegen AS Roma.
 
De David van De Witte
 
Aan de vooravond van het nieuwe seizoen werden de troepen van Thorup getipt als de grootste concurrenten van Club Brugge in de strijd om de landstitel. Maar de recordtransfer van David naar Lille, een zaakje van 30 miljoen euro, liet Thorup achter met een gapend gat in zijn gerodeerde elftal. De voorbije twee matchen zocht een inspiratieloos Gent naar een nieuw evenwicht.

De hamvraag is dan ook of de ervaren Laszlo Bölöni het verlies van de Canadese diamant beter zal kunnen opvangen en erin zal slagen om de stoet nieuwe rekruten, waarvan velen bekend zijn met onze competitie, te integreren in het teamspel. Een ding lijkt duidelijk: met een wissel amper twee dagen voor de match tegen Antwerp hoopt het Gentse bestuur een shockeffect te creëren. Afwachten of dat ook meteen zijn vruchten afwerpt.
 
Pakt AA Gent zijn eerste punten tegen Antwerp? Volg deze veelbelovende affiche deze zaterdag vanaf 20u45, evenals het volledige Belgische kampioenschap, via de Eleven Pro League-kanalen, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Bovendien biedt Proximus Pickx, sinds de heropstart van de Jupiler Pro League, in haar app (Android) met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Daarbovenop kan je met de interactieve videoplayer de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk herbeleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie beleef je de matchen van je favoriete team zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top