Jason Denayer aast op revanche tegen Pep Guardiola

UEFA Champions League | Olympique Lyon kruist zaterdag om 21u de degens met Manchester City in de kwartfinale van de Champions League. Jason Denayer treft de club waar hij deels zijn opleiding heeft genoten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Denayer werd twee jaar gevormd bij Anderlecht, alvorens in 2008 de voetbalacademie van Jean-Marc Guillou binnen te treden in Lier. De voetballer uit Jette verfijnt er zijn techniek aan de zijde van o.a. Theo Bongonda. In juni 2012 besluit hij om de sprong naar Manchester City te wagen, waar hij echter nooit zou doorbreken.
 
Veelbelovende uitleenbeurten
 
Ondanks een sterke voorbereiding, zou Jason Denayer vervolgens vier seizoenen op rij uitgeleend worden. In 2014 bouwde hij de defensie van Celtic Glasgow uit tot een ondoordringbaar fort. Hij leert er de kunst van het verdedigen aan de zijde van Virgil van Dijk. Beide heren hebben een groot aandeel in het behalen van de Schotse landstitel en de Schotse League Cup in 2015. Denayer debuteert dat jaar in de Champions League.
 
Na een uitleenbeurt aan Galatasaray en aansluitend aan Sunderland, belandt de verdediger opnieuw op Turkse bodem in Istanboel. Ditmaal kaapt hij de landstitel weg, twee jaar na de bekertriomf in Turkije. Ondanks deze exploten lukt het de Rode Duivel maar niet om zich in de gratie van Pep Guardiola bij Manchester City te spelen. Als Olympique Lyon komt aankloppen met het voorstel voor een definitieve transfer grijpt Denayer deze kans dan ook met beide armen. In Zuid-Frankrijk hoopt hij op meer stabiliteit en doorgroeimogelijkheden.
 
Een eerste geslaagd treffen met City
 
De Rode Duivel mag geruime tijd de aanvoerdersband dragen, alvorens die door te geven aan Memphis Depay, die alweer van goudwaarde was in de achtste finale tegen Juventus. Ondanks dat hij die eer voortaan moet laten aan de Nederlander, behoudt Denayer wel het vertrouwen van Rudi Garcia in de as van de defensie, naast Marcelo en Fernando Marcal. Dit seizoen startte de 25-jarige Belg slechts twee keer op de bank in de Ligue 1.
 
In de Champions League miste Denayer maar één partij, een groepsmatch tegen RB Leipzig. In de heenmatch tegen Juventus moest hij licht geblesseerd het veld verlaten. Dat verhinderde zijn team niet om zich te plaatsen voor de volgende ronde, ten koste van Ronaldo en co.

In de knock-outmatch tegen Manchester City wordt het alles of niet: één partij in het José Avalade-stadion, waarin Lyon als underdog start, moet uitsluitsel brengen. Maar de Fransen kunnen zich optrekken aan hun glansprestatie van vorig jaar, toen Bruno Génésio tot twee keer toe de sleutel vond om de Engelsen op hun grond te verslaan (1-2), en ze in eigen land op een gelijkspel te houden (2-2). Nu zullen Denayer en co. slechts één kans hebben om te bewijzen dat ze hun plaats bij de Final 8 niet gestolen hebben.
 
Volg Manchester City - Lyon net als alle andere wedstrijden in de Champions League integraal op Proximus Sports, beschikbaar via de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top