De opa's van de Jupiler Pro League tonen dat ze nog lang niet versleten zijn

Jupiler Pro League | Afgelopen weekend hebben de ouderdomsdekens uit de Jupiler Pro League het goede voorbeeld gegeven. Olivier Deschacht, Igor De Camargo en Danny Vukovic namen hun respectievelijke teams bij de hand. De 35-plussers zijn dus alvast in vorm!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De veteranen van het Belgische kampioenschap hebben wel degelijk nog iets in de tank. Afgelopen weekend, tijdens de competitiestart na enkele maanden gedwongen coronarust, was het de ervaring van de oudere garde die sommige clubs weer in het juiste ritme diende te brengen.

Tijdens zijn 500ste wedstrijd in de Jupiler Pro League toonde Olivier Deschacht zich op de afspraak. De verdediger van Zulte Waregem opende de score aan het einde van de eerste helft. Op een corner van Srarfi torende de Belg boven iedereen uit en mikte hij zijn onhoudbare kopbal in de winkelhaak. Uitzinnig van vreugde vierde hij zijn symbolische doelpunt met de voltallige bank.

Ook in verdedigend opzicht wist Deschacht zich te onderscheiden. Hij mag dan niet meer over een uitzonderlijke snelheid beschikken, de voormalige Anderlecht-speler van 39 jaar weet zich wel nog altijd uitstekend te positioneren om de aanvalsgolven van Genk af te slaan. Zo troefde hij onder meer Ito en Dessers af. Jammer genoeg voor de jubilaris volstonden zijn inspanningen niet voor de overwinning, want Genk trok met 1-2 aan het langste eind.

Dat Essevee niet beter deed, ligt deels aan het goede werk van Danny Vukovic. De doelwachter van Racing Genk lag namelijk aan de basis van het eerste doelpunt van de Limburgers. Na een goede interceptie op een voorzet, verstuurde de Australiër meteen een diepe bal op Cyriel Dessers. Het leer belandde nadien bij Onuachu, die Bansen met een lobje kansloos achterliet. Op 35-jarige leeftijd toonde Vukovic alvast dat hij niets heeft ingeboet aan reactiesnelheid.

De Camargo is zijn neus voor goals nog niet kwijt

In Mechelen was het een andere oudgediende die zijn troepen bij de hand nam. Na zijn invalbeurt in de 76ste minuut had Igor De Camargo niet veel tijd nodig om zijn torinstinct terug te vinden tegen Anderlecht. Tot dan keken de Mechelaars tegen een 0-2 achterstand aan en stevenden ze af op een eerste seizoensnederlaag omdat ze hun talrijke kansen niet konden benutten. Maar voor de Belgische Braziliaan van 37 jaar was de eerste kans meteen de goede. Een center van Kaboré werd door De Camargo mooi weggelegd in de netten van Van Crombrugge. Vanlerberghe hing enkele minuten later de bordjes helemaal in evenwicht, waardoor Malinwa nog een onverhoopt punt in de wacht sleepte. Op talent staat nu eenmaal geen leeftijd.

Volg alle actie van de Jupiler Pro League op de voet via Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx!

Bovendien biedt Proximus Pickx, sinds de heropstart van de Jupiler Pro League, in haar app (in eerste instantie enkel voor de Android-gebruikers) met de 'Interactieve video player" een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functionaliteit kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functionaliteit kan je de matchen van je favoriete team op een unieke manier beleven!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top