Club Brugge en Charleroi geven het startschot van de Jupiler Pro League

Jupiler Pro League | Het is officieel, de Jupiler Pro League hervat op zaterdag 8 augustus. De kalender werd op het allerlaatste moment aangepast, nadat de Pro League vrijdag bevestigde dat er 18 ploegen in Eerste Klasse A zullen spelen. Met Waasland-Beveren, Beerschot V.A. en Oud-Heverlee Leuven. Tijd om de eerste speeldag door te nemen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Titelverdediger Club Brugge opent op zaterdag om 16u30 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Charleroi. De mannen van Philippe Clement misten tegen Royal Antwerp FC de kans om de dubbel te pakken en die nederlaag heeft gevolgen voor Charleroi. Daardoor zagen zij hun rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League in rook opgaan en de Carolo’s moeten in de voorrondes starten. Club Brugge zal die nederlaag tegen Charleroi willen wegspoelen.

De wedstrijd krijgt ook een extra dimensie vanwege de terugkeer van Kevah Rezaei naar Brugge, dat hem uitleent aan Charleroi, en ook het wederoptreden van Guillaume Gillet op de Belgische velden.

Gevaarlijke verplaatsing voor Anderlecht

Als nummer vier en vijf mogen Antwerp en Standard op de eerste speeldag geen fouten maken. Tegen Club Brugge won Antwerp zijn eerste beker sinds 1992, wat voor een boost aan vertrouwen zal geven wanneer Didier Lamkel Zé, Dieumerci Mbokani, Lior Refaelov & co zaterdag om 19u Moeskroen ontvangen.

Als Standard dit seizoen stabieler wil worden en een hoofdrol wil spelen in de competitie, dan kan het team van Philippe Montanier zich het niet veroorloven om punten te laten liggen tegen Cercle Brugge. De Bruggelingen zullen wellicht gaan vechten voor het behoud.

Het Anderlecht van Vincent Kompany, die de eerste speeldag mist door een blessure, kijkt ernaar uit om dit seizoen weer aan te knopen met zijn roemrijk verleden. Dat vereist een betere start dan vorig jaar, toen Paars-Wit de eerste vijf competitiewedstrijden niet kon winnen. Anderlecht staat zondag om 18u15 voor een moeilijke verplaatsing richting Mechelen. De Maneblussers, die een matige voorbereiding kenden, willen al het goede van vorig seizoen bevestigen. Ze hadden zonder stopzetting van de competitie misschien zelfs Play-Off I kunnen spelen.

Geen topclubs voor de nieuwkomers

Zondagnamiddag komen twee G5-clubs in actie. AA Gent, dat vorig seizoen tweede werd, trekt naar Limburg om STVV (13u30) partij te geven. De Kanaries krijgen zo meteen een weerzien met Jordan Botaka en Alexandre De Bruyn, die beiden naar AA Gent vertrokken. KRC Genk wil na een matig seizoen weer aansluiting vinden bij de top en gaat op bezoek bij Zulte Waregem (16u).

Om 20u45 zal Yves Vanderhaeghe met KV Kortrijk de gastheer zijn voor Waasland-Beveren, dat in extremis toch in 1A mocht blijven. De Waaslanders zullen meteen willen bewijzen dat zij thuishoren op het hoogste niveau.

Voor de twee nieuwkomers, Oud-Heverlee Leuven en Beerschot, wachten er geen topclubs. Op maandagavond (19u) nemen zij het op tegen respectievelijk KV Oostende en Eupen, waardoor puntengewin zeker niet ondenkbaar is.

Volg alle wedstrijden van de eerste speeldag van de Jupiler Pro League integraal op de Pro League-kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Het volledige programma van de eerste speeldag:

Zaterdag
Club Brugge - Sporting Charleroi om 16u30
Antwerp - Royal Excel Mouscron om 19u
Standard - Cercle Brugge om 19u

Zondag
STVV – AA Gent om 13u30
Zulte Waregem – KRC Genk om 16u
KV Mechelen – RSC Anderlecht om 18u15
KV Kortrijk - Waasland-Beveren om 20u45

Maandag
Oud-Heverlee Leuven – Eupen om 19u
KV Oostende – Beerschot om 19u

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top