Nice to meet you ... Dimitri Van den Bergh

Sport | In deze kenningsmakingsrubriek laten we deze week ons licht schijnen op Dimitri Van den Bergh. Geen zorgen als de Antwerpenaar niet meteen een belletje bij je doet rinkelen, wij stellen de kersverse winnaar van het World Matchplay dartstoernooi hieronder aan je voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Darts is in België niet meteen een sport met het aanzien van voetbal of wielrennen. Maar daar komt binnenkort misschien iet of wat verandering in met dank aan Dimitri Van den Bergh. De 26-jarige darter uit Antwerpen gooit de laatste jaren internationaal hoge ogen en zag zijn opmars zondag beloond met een overwinning op het prestigieuze World Matchplay toernooi in Milton Keynes, Engeland. Tijd voor een kennismaking met The Dream Maker.

Tweevoudig wereldkampioen bij de jeugd

Dat Van den Bergh de toch iet of wat verrassende keuze maakte om zich volop op het darten te storten, heeft hij te danken aan zijn vader Chris, die zelf een gerespecteerd darter was. De jonge Van den Bergh maakt voor het eerst echt naam met zijn opvallende intrede op het WK 2016. Al moonwalkend bestijgt hij er het podium op de tonen van 'Happy' van Pharrell Williams om nadien op het podium helemaal los te gaan. De bijnaam Dancing Dimi is geboren.De jonge Antwerpenaar gooit zich de jaren nadien stilaan naar de top, door zich onder meer tweemaal tot wereldkampioen bij de jeugd te kronen (2017 en 2018). Het PDC WK in 2018 betekent zijn grote doorbraak op het allerhoogste niveau, waarin hij in de kwartfinales uiteindelijk de duimen moet leggen voor de latere winnaar Rob Cross.

Prestigieuze overwinning op World Matchplay

Na opnieuw een kwartfinaleplaats op het WK in 2020 beleeft The Dream Maker afgelopen week op het World Matchplay dartstoernooi een droom. Het prestigieuze toernooi met de beste 32 darters van het seizoen geldt als een van de zeven majors die in het PDC-circuit worden afgewerkt. Je zou het kunnen vergelijken met de grandslams in het tennis.

Nota bene als debutant gooit Van den Bergh er hoge ogen. Na achtereenvolgens de Engelsen Nathan Aspinall, Joe Cullen, Adrien Lewis en Glenn Durrant uit het toernooi te kegelen, volgt in de finale een ontmoeting met het nummer acht van de wereld en tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. De Belg laat zich echter niet uit het lood slaan en troeft de Schot uiteindelijk af met 18-10, waardoor hij Belgische sportgeschiedenis schrijft. De toekomst oogt rooskleurig voor de jonge darter uit Antwerpen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top