Bundesliga: twee verrassende beslissingen van de Duitse voetbalbond

Bundesliga |
Vorig weekend is de Bundesliga 2019-2020 geëindigd: Bayern heeft zijn 30e landstitel veroverd (al de 8e landstitel op rij), Paderborn en Düsseldorf zakken en Werder Bremen moet barrages spelen om zich in de hoogste Duitse voetbalklasse te houden. De Duitse voetbalbond trof twee min of meer verrassende en zeker ongewone beslissingen.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Zo besliste de DFB dat het kampioenschap 2020/2010 pas in september van start zal gaan en niet midden augustus. Een beslissing die best te begrijpen is nadat het voorbije seizoen veel later eindigde dan gepland. De DFB heeft ook twee periodes voor de zomermercator bepaald. Een eerste periode die amper 1 dag zal duren (1 juli 2020) en een tweede periode die loopt van 15 juli tot 5 oktober 2020.
 
De Duitse clubs beschikken dus over bijna een maand meer dan gewoonlijk om hun inkopen te doen. Mocht het begin van het seizoen tegenvallen, dan hebben ze nog ruim de tijd om nog enkele nieuwe krachten aan te trekken. In het verleden eindigde de Duitse mercato op 31 augustus, zoals in de meeste grote Europese landen. De DFB heeft daar nu (eenzijdig) verandering in gebracht.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top