Cristiano Ronaldo, de koning van de sociale media

Serie A | Zoals zoveel beroemdheden houden ook voetballers van sociale media en aarzelen ze niet om hun fans berichten te posten over hun dagelijks leven. In de top tien van de voetballers met het meest aantal volgers staat Cristiano Ronaldo ruim op kop. Maar wie zijn de andere wondervoetballers die het meest buzz onder de internetgebruikers genereren?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niet minder dan 432 miljoen mensen volgen Cristiano Ronaldo op sociale media. Alleen al Instagram is goed voor meer dan de helft van de fans van de Portugees, met liefst 226 miljoen volgers. De vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal is bijzonder actief op de verschillende sociale media. Behalve sportieve berichten, aarzelt hij niet om privégezinsmomenten te posten, iets dat hem toegankelijk en populair maakt.
 
De aanwezigheid van Ronaldo op sociale media is ook meer dan rendabel. Volgens een studie van Hopper HQ was de van Funchal afkomstige speler in 2019 de persoonlijkheid die het meeste geld verdiende op Instagram door het publiceren van gesponsorde content. De Lusitaanse ster verdiende met dit soort publicaties 47,8 miljoen dollar, of bijna 42,8 miljoen euro. Dus Ronaldo verdient meer geld als influencer dan als voetballer.

Geen Twitter-account, maar toch scoort Messi op het forum

Op de tweede plaats staat de Braziliaanse topper Neymar. Ook de technisch bijzonder begaafde speler van Parijse Saint-Germain is enorm populair: hij telt maar liefst 245.600.000 volgers. De spits spreekt vooral de nieuwe generatie, de millenials, aan. Op sociale media vinden we zijn beelden van zijn trainingen met PSG maar ook intieme momenten met andere persoonlijkheden en natuurlijk reclamecampagnes voor vele merken. Een tijd lang was de superster de enige die meer inkomsten genereerde uit zijn commerciële contracten dan zijn salaris als voetballer.
 
En om het podium te vervolledigen met misschien wel de beste speler aller tijden: Lionel Messi. Met 245.300.000 volgers staat de Argentijn vlak achter Neymar. Een bijzondere ereplaats als je weet dat La Pulga of de vlo niet eens een Twitteraccount heeft!

View this post on Instagram

Son días complicados para todo el mundo. Vivimos preocupados por lo que está ocurriendo y queremos ayudar poniéndonos en el lugar de aquellos que peor lo están pasando, o bien porque les afectó directamente a ellos o sus familiares y amigos, o porque están trabajando en primera línea para combatirlo en hospitales y centros de salud. Quiero enviarles mucha fuerza a todos ellos. La salud debe ser siempre lo primero. Es un momento excepcional y hay que seguir las indicaciones tanto de las organizaciones sanitarias como de las autoridades públicas. Sólo así podremos combatirlo de manera efectiva. Es el momento de ser responsable y quedarse en casa, además es perfecto para disfrutar ese tiempo con los tuyos que no siempre se puede tener. Un abrazo y ojalá consigamos darle vuelta a esta situación cuanto antes. #QuedateEnCasa #StayAtHome

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

De politieke boodschappen van Mesut Özil

Daarna komen drie Real Madrid-spelers: James Rodriguez (meer dan 93 miljoen volgers), Gareth Bale (meer dan 88 miljoen) en Sergio Ramos (bijna 80 miljoen). Op de zevende plaats staat de enige Premier League-speler: Mesut Özil (bijna 78 miljoen). De Duitser staat vooral bekend om zijn berichten op sociale media over gevoelige politieke kwesties. Nadat hij samen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan voor een foto poseerde, sprak hij zich ook openlijk uit over de behandeling van Oeigoeren in China. Hoewel dit hem wat berispingen opleverde, hielp het hem ook om een buzz op het internet te creëren.


 
Om deze top 10 af te sluiten: na Özil komt de Braziliaanse Marcelo (iets meer dan 76 miljoen volgers) en de grillige Zweedse Zlatan Ibrahimovic (meer dan 75 miljoen). Luis Suarez, van zijn kant, slaagt erin om zijn tanden te laten zien met de tiende plaats, nog altijd goed voor bijna 72 miljoen volgers.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top