Hervindt Leicester City hoogvorm tegen afgepeigerd Chelsea?

Premier League | Na de Premier League afgelopen week trekt ook de FA Cup zich dit weekend opnieuw op gang. Op de affiche onder meer de topper tussen Leicester City en Chelsea, zondag 28 juni om 17u live te bekijken op Eleven Sports 1. The Foxes hebben wel een aantal dagen extra recuperatie, waardoor ze licht in het voordeel zijn tegen de troepen van Frank Lampard.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In navolging van Duitsland, Spanje en Italië en de stopzetting in Frankrijk rolt de bal ook opnieuw in de laatste van de Big Five-competities: de Premier League. Tussen al het competitiegeweld door kijken de gegadigen voor de FA Cup dit weekend elkaar ook in de ogen. In de kwartfinales staat met Leicester City - Chelsea zondagnamiddag alvast een absolute topwedstrijd op het programma.

Voor de troepen van Brendan Rodgers de uitgelezen kans om zich te herpakken na een toch wel serieuze vormdip. Na een spetterend seizoensbegin sputtert de motor van Youri Tielemans en co de laatste weken. In de laatste zeven partijen, voor en na corona, wonnen The Foxes slechts een keer. Beide partijen na de herstart eindigden in een troosteloos gelijkspel. Ook in de vorige ronde in de FA Cup tegen Birmingham was het met de hakken over de sloot, na een doelpunt kort voor tijd van rechtsachter Ricardo Pereira.

Chelsea verschijnt vermoeid ten tonele

Het nummer drie in de stand heeft wel een groot voordeel. Ze hebben twee dagen extra recuperatie en bovendien moest Chelsea donderdagavond nog vol aan de bak tegen het Manchester City van Kevin De Bruyne. De kans is dan ook reëel dat Frank Lampard een beroep zal doen op zijn brede kern, wat mogelijks goed nieuws zou kunnen zijn voor Rode Duivel Michy Batshuayi, die toch richting uitgang begeleid wordt.

The Blues zullen na hun exploot tegen toekomstig Premier League-kampioen Liverpool in de vorige ronde namelijk hun vel duur willen verkopen om dit seizoen toch nog nieuw eremetaal in de prijzenkast te kunnen bijzetten. De huidige nummer vier in de stand is trouwens al volop bezig aan de voorbereidingen voor volgend seizoen, want het trok de afgelopen weken Hakim Ziyech en Timo Werner aan.

Norwich City en Manchester United trekken de kwartfinales zaterdag op gang. Zondag trekt Kevin De Bruyne op zijn verjaardag naar Newcastle en ontvangt seizoensrevelatie Sheffield United het geplaagde Arsenal.

Het complete programma van de kwartfinales:

Zaterdag:

  • Norwich City - Manchester United om 18u30 op Eleven Sports 2
Zondag:
  • Sheffield United - Arsenal om 14u op Eleven Sports 1
  • Leicester City - Chelsea om 17u op Eleven Sports 1
  • Newcastle - Manchester City om 19u30 op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top