Nice to meet you ... Grigor Dimitrov

Sport | Het tenniscircuit staat in rep en roer nu de ene topper na de andere besmet blijkt te zijn met het coronavirus. Boosdoener is de Adria Tour, een exhibitietoernooi uit de koker van Novak Djokovic. Het eerste slachtoffer was Grigor Dimitrov, maar wie is die Bulgaarse reus die de bal aan het rollen bracht?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zondagavond werd de tenniswereld met verstomming geslagen. De 29-jarige Bulgaarse tennisser Grigor Dimitrov maakte op zijn Instagrampagina bekend besmet te zijn met het coronavirus. De link met de Adria Tour, een exhibitietoernooi in de Balkan georganiseerd door 's werelds nummer één Novak Djokovic, werd al snel gelegd. In Belgrado en Zadar bleek van coronamaatregelen amper nog sprake: geen social distancing, geen mondmaskers en volop publiek in de tribunes. Met als resultaat: de ene coronabesmetting na de andere en misschien wel nog wat extra uitstel voor het reeds fel geplaagde tennisseizoen. Dimitrov was het eerste slachtoffer, maar in de dagen nadien meldden ook Bora Coric, Viktor Troicki en Novak Djokovic dat het virus hen te pakken had.

'Baby Federer’ timmert aan topcarrière

De Bulgaar uit Haskovo begon reeds op driejarige leeftijd met tennissen. De zoon van een tenniscoach en ex-volleybalster toonde al gauw zijn talent en trok uiteindelijk naar Parijs om er zijn arsenaal te vervolmaken. In 2008 domineerde de 1m91 grote tennisser het juniorencircuit. Als nummer 1 zegevierde hij zowel op Wimbledon als op de US Open. Een grote carrière leek voorbestemd voor 'Baby Federer', een bijnaam die hij te danken heeft aan zijn uitgebreide slagenpallet dat doet denken aan de FedExpress.

Toch duurde het tot 2014 voor Dimitrov zijn echte doorbraak kent. De Bulgaar won drie toernooien en schopte het tot in de halve finale op Wimbledon. Drie jaar later beleefde G-Force zijn topseizoen. Na overwinningen in Brisbane en op eigen bodem in Sofia, zegevierde 's werelds nummer 19 ook in de ATP Finals (het officieuze WK, red.), wat hem zijn hoogste notering ooit opleverde: de derde plaats op de wereldranglijst.

Fierefluiter naast het terrein

Meer nog dan zijn prestaties op het circuit laat Dimitrov zich naast het terrein opmerken met een hele rits bekende vriendinnetjes. De Bulgaar slaagde er onder meer in om Serena Williams, Maria Sharapova en Nicole Scherzinger aan de haak te slaan. Gekoppeld aan zijn voorliefde voor snelle wagens en luxueuze horloges leverde dat hem de bijnaam 'Bulgaarse Beckham' op. Een imago dat hij maar moeilijk van zich krijgt afgeschud.

Dat de Bulgaar echter veel meer in petto heeft, bewijst zijn uitgebreid slagenpallet. Naast zijn favoriete wapen de forehand, staat Dimitrov vooral bekend omwille van zijn flexibiliteit en veelzijdigheid op het terrein. Bovendien is hij ook een echte publieksspeler, getuige daarvan zijn vele trickshots, waar hij maar al te graag mee uitpakt. Na een quarantaineperiode van 14 dagen hopen we Dimitrov en co gauw terug op het tenniscircuit te mogen verwelkomen!

Fan van onze reeks? Lees dan ook onze introductie over Emma Meesseman

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top