One day, one goal: de schijnbeweging die Benzema in de spotlights zette

Ligue 1 | Karim Benzema is vandaag één van de sterkhouders bij Real Madrid, hoewel hij in de Spaanse hoofdstad niet altijd naar waarde wordt geschat. Want dat hij rot van het talent is, bewees de spits al sinds zijn eerste voetbalstapjes. Als kind van de streek beleefde 'Big Benz' heel wat gloriemomenten bij Olympique Lyon, waaronder dit sterk staaltje misleiding in 2007.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de achtste finales van het intussen ter ziele gegane bekertoernooi Coupe de la Ligue, het kleinere broertje van de Coupe de France, moest titelverdediger Olympique Lyon op 31 oktober 2007 aantreden tegen Caen, een bescheiden middenmotor uit de Franse eerste klasse. 
 
Lyon had zich vorig seizoen voor de zesde opeenvolgende keer tot landskampioen gekroond in de Ligue 1, en was dan ook de gedoodverfde favoriet. Voor de hegemonie van het door Qatarese oliedollars opgepompte PSG zwaaide l’OL immers de plak in de Franse eerste klasse. Met een elftal bestaande uit ronkende namen als Hatem Ben Arfa, Fred en revelatie Karim Benzema leek Caen een vogel voor de kat.

Big Benz stuurt doelman bos in

Aan de rust bleek de partij in het Stade Michel d'Ornano van Caen dan toch geen gezondheidswandeling voor l’OL. De stugge thuisploeg had de goal van Abdulkader Keita uitgewist met de gelijkmaker van Elliot Grandin op het halfuur, en had bloed geroken. De troepen van coach Alain Perrin moesten uit hun pijp komen in de tweede helft om orde op zaken te stellen. 
 
Het duurde nog tot de 76e minuut eer Mathieu Bodmer de bezoekers op voorsprong bracht. In de slotminuut van de reguliere speeltijd achtte invaller Benzema zijn moment gekomen: oog in oog met Caen-doelman Benoit Costil pakt de 19-jarige wonderboy uit met een schijnbeweging die de doelwachter op het verkeerde been zet. Eenmaal Costil het bos ingestuurd, duwt Benzema het leer doodkalm in het lege doel. De 1-3 stelde de zege van de bezoekers helemaal veilig.
 

Droomtransfer

In de kwartfinale zou Lyon sneuvelen tegen Le Mans. PSG zou de Coupe de la Ligue 2007/2008 winnen na een 1-2 zege in de finale tegen RC Lens. De exploten van Benzema bij Lyon trokken de aandacht van de grootste clubs op aarde. In 2009 versierde de spits een droomtransfer naar Real Madrid, waar hij vandaag nog steeds voor de doelpunten moet zorgen.

Fan van deze reeks? Lees het vorige deel, over het weergaloze doelpunt van AS Roma-monument Francesco Totti tegen Inter Milaan.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top