Geniet van het kruim der sportfilms en -docu's dankzij Proximus Pickx

Sport | Nu we ons schrap dienen te zetten voor een zomer zonder Olympische Spelen of EK voetbal, tracht Proximus Pickx het bloedend sporthart toch enigszins te stelpen. Vanaf woensdag 24 juni tot en met eind juli kan je in de VOD-catalogus terecht voor de beste sportdocu's en -films.

Je vindt onze selectie onder het menu 'Films en docu's over sport'. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lance - Deel 1

In het eerste deel van de tweedelige documentaire "Lance", over de steile opmars en neergang van de voormalige 7-voudige Tourwinnaar Lance Armstrong, focust interviewster Marina Zenovich op de beginjaren van de Texaan. Naast zijn moeilijke jeugd ("het verwondert me dat ik geen massamoordenaar ben geworden", dixit Armstrong), komt zijn prille dopinggebruik en zijn omslag naar de verboden vrucht epo ter sprake. Ook de potentiële connectie tussen het gebruik van verboden middelen en zijn kankerdiagnose wordt niet uit de weg gegaan.

Lance - Deel 2

Deel twee van "Lance" zoomt naast de glorieperiode van The Boss in op het uitbarsten van het grootste dopingsschandaal in de sportgeschiedenis en de gevolgen voor Armstrong en zijn omgeving. Zeven jaar na zijn bekentenissen in de sofa bij Oprah Winfrey blijkt Armstrong enigszins tot inkeer gekomen, al blijft er diep vanbinnen nog steeds een gevoel van oneerlijkheid te ontwaren. Bovendien heeft de Texaanse voormalige wielrenner ook nog een opvallend advies voor zijn zoon in petto...

The Blind Side

"The Blind Side" focust op het waargebeurde verhaal van Michael Oher, een dakloze tiener, die door de welgestelde Leigh Anne Tuohy (een glansrol voor Sandra Bullock) op het rechte pad wordt geholpen. Oher ontdekt de betekenis van familie en zijn talent voor een carrière in de National Football League (NFL). De prent van regisseur John Lee Hancock werd beloond met een Oscarnominatie voor beste film en Bullock sleepte het beeldje voor beste actrice in de wacht.

John McEnroe: In The Realm of Perfection

Een anderhalf uur durend intrigerend portret van een van de grootste enfant terribles die het mannentennis ooit heeft gekend, dat is wat "John McEnroe: In the Realm of Perfection" ons aanbiedt. Regisseur Julien Faraut doorploegde uren aan beeldmateriaal van de prestaties van de excentrieke Brit in de loop van de jaren 80 op het gravel in Roland Garros, de periode waarin McEnroe het mannentennis domineert. Met zijn dodelijke service en gevarieerd slagenarsenaal was hij haast ontstuitbaar, maar dan kwam de adembenemende finale in Parijs in 1984...

Le Ride

De zwaarste sportwedstrijd ter wereld? Check! Met origineel materiaal? Dubbel check! In "Le Ride" probeert de Nieuw-Zeelandse wielerfanaat Phil Keoghan het onmogelijke te realiseren. Samen met drie compagnons de route wil hij het parcours dat het 'Australasian' team, het eerste Engelstalige team dat deelnam aan de Ronde van Frankrijk, tot in het kleinste detail overdoen. Van de 164 renners die aan de start kwamen van die Tour finishten er slechts 41, waarvan tot verbazing van de Europeanen drie van de vier uit het Australische en Nieuw-Zeelandse team. Aan Keoghan en zijn team om de 5.372 kilometer en 40.333 hoogtemeters te overwinnen. Zet je schrap voor de ultieme uitputtingsslag!

The 24 Hour War

In de vroege jaren 60 bereikt de intense rivaliteit tussen Henry Ford II en Enzo Ferrari haar culminatiepunt. Na een mislukte poging van Ford om de wereldvermaarde Italiaanse renstal in te lijven, zweert de Amerikaan de iconische rode wagen te verslaan op haar eigen terrein. Wat volgt is de meest epische racewedstrijd in de autosportgeschiedenis.

Rush

Nog zo'n intense rivaliteit in de autosportwereld. Oscaarwinnaar Ron Howard schetst in "Rush" het relaas van de animositeit tussen de hedonist James Hunt (Chris Hemsworth) en de berekende Niki Lauda (Daniel Brühl). Twee diametraal tegenovergestelde persoonlijkheden naast hun bolide, maar allebei gebeten om te tonen wie er de beste is. Zet je schrap voor loeiende motoren, crashes allerhande en de epische strijd voor de Formule 1-titel in het seizoen 1976.

De zomer van '69

20 juli 1969 was een dag voor de eeuwigheid. In een tijdspanne van 24 uur boekte Eddy Merckx zijn allereerste Touroverwinning, 30 jaar na de laatste Belgische eindwinst, en zette Neil Armstrong als eerste man ooit voet op de maan. De documentaire "De zomer van '69" schetst aan de hand van origineel beeldmateriaal en exclusieve getuigenissen het relaas van die bewogen zomerdag en laat ook andere memorabele momenten uit het iconische jaar 1969 uitgebreid aan bod komen.

Diego Maradona

Een portret van de mens achter het icoon. Dat is waar Oscarwinnaar Asif Kapadia ons op trakteert met "Diego Maradona", een documentaire over een van de meest opmerkelijke figuren die ooit op de voetbalvelden heeft vertoefd. Van de hand van God tot God in Napels, Kapadia zoomt in zijn beklijvende documentaire in op het fameuze WK in Mexico in 1986 en Maradona's heldenstatus in Napels, waar zijn connecties met de mafia ook die kiem van zijn ondergang legden.

Invictus

In deze biografie van regisseur Clint Eastwood tracht Nelson Mandela (Morgan Freeman) het verdeelde Zuid-Afrika te verenigen. Hij ziet in het nationale rugbyteam van kapitein François Pienaar (Matt Damon) de ideale bondgenoot voor deze missie. Het wereldkampioenschap rugby dat in 1995 in Zuid-Afrika plaatsvindt is een uitgelezen kans voor Mandela om zijn land te doen dromen van succes.... én vrede.

The way Back

"The Way Back" vertelt het verhaal van Jack Cunningham (Ben Affleck), een jonge basketter met een grote toekomst voor zich. Maar het leven loopt niet altijd zoals gepland en Cunningham zegt zijn roeping vaarwel en glijdt af in een alcoholverslaving. Wanneer zijn alma mater zonder coach valt, krijgt Cunningham echter een kans op eerherstel. Als coach moet hij het zootje ongeregeld terug met de neus in dezelfde richting krijgen om een vervolg te breien aan het succes uit het verleden. Daarbij steken echter enkele oude demonen opnieuw de kop op.Je vindt onze selectie vanaf woensdag 24 juni tot en met 31 juli in de VOD-catalogus onder het menu Films en docu's over sport. Druk op de menu-knop op je afstandsbediening en navigeer naar shop > VOD > Films en docu's over sport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top