Werner versus Haaland, het duel der topschutters

Bundesliga | Zaterdag 20 juni omstreeks 15u30 nemen RB Leipzig en Borussia Dortmund het op de 33ste speeldag in de Bundesliga tegen elkaar op om onder elkaar uit te maken wie zich de "best of the rest" mag noemen. Extra pigment is het duel der topschutters: Timo Werner versus Erling Haaland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nu Bayern München zijn dertigste landstitel in de prijzenkast mag bijzetten, strijden Leipzig en Dortmund louter nog om de eer om als runner-up te eindigen. Na de blamage van afgelopen woensdag tegen staartploeg FSV Mainz hebben de Borussen het een en het ander recht te zetten, maar ook Die Roten Bullen lijken zich naar het eind te slepen. Gelukkig kunnen beide ploegen rekenen op een jong goudhaantje in het aanvallende compartiment. Zowel Timo Werner als Erling Haaland vormen haast een aanvalslinie op zich en zaterdag mogen ze in een onderlinge partij uitmaken wie van de twee zich de aanvalsleider van de toekomst mag noemen.

De veelzijdige Werner

Timo Werner zal zaterdag misschien nog meer dan voorheen over het veld dartelen. Donderdag raakte namelijk bekend dat hij deze zomer de ploeg uit de Red Bull Arena zal inruilen voor het Chelsea van Frank Lampard. Met de transfer zou een bedrag van om en bij de 50 miljoen gemoeid zijn. De nog steeds maar 24-jarige aalvlugge spits manifesteerde zich dit seizoen als een veelzijdige offensieve speler. Als enige spits, nummer 10 of opererend vanop de flanken, Werner staat steevast garant voor goals, veel goals.

Dit seizoen staat zijn teller reeds op 26 goals en 8 assists in 32 wedstrijden, waardoor hij in de Bundesliga enkel de ongenaakbare Robert Lewandowksi voor zich moet dulden. Zijn statistieken in vier seizoenen bij de ploeg uit het Red Bull-imperium mogen dan ook gezien worden. 93 rozen en 40 beslissende passes in 157 wedstrijden. De Blues kunnen er volgend seizoen maar wel bij varen, maar eerst zal de jongeling uit Stuttgart nog eens alles op alles willen zetten om Leipzig naar de tweede plaats te trappen.

Het fenomeen Haaland

Het fenomeen Erling Braut Haaland behoeft geen introductie meer. In 38 wedstrijden met Red Bull Salzburg, die andere club van Dietrich Mateschitz, en Borussia Dortmund staat de teller dit seizoen reeds op 42 rozen. Na zijn overstap naar Dortmund afgelopen winter vond de nog steeds maar 19-jarige Noor reeds 11 keer de weg naar doel, waarbij hij ook nog eens 3 assists liet optekenen.

Met zijn ongeloofelijk acceleratievermogen en onmiskenbare neus voor goals terroriseert de Noorse international elke vijandige defensieve gordel. Afwachten of de blonde, rijzige spits Die Schwarzgelben op sleeptouw kan nemen in de strijd voor de tweede plaats.

De volledige kalender van de 33ste speeldag:

Zaterdag 20 juni:

  • Bayern München - Freiburg om 15u30 op Eleven Sports 1
  • RB Leipzig - Borussia Dortmund om 15u30 op Eleven Sports 2
  • Hertha Berlijn - Bayer Leverkusen om 15u30 op Eleven Sports 3


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top