De beste trainers van de JPL: het seizoen van Karim Belhocine

Jupiler Pro League |
Het seizoen in het Belgische voetbal is niet helemaal afgewerkt, maar toch heeft het ons op enkele vlakken wijzer gemaakt. Zo bezorgde Karim Belhocine Charleroi een Europees ticket, ook al hadden de meeste analisten voor de Zebra's een moeilijk seizoen voorspelt.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Toen vorig seizoen Felice Mazzu het Stade du Pays de Charleroi verliet, dachten velen dat een mooie periode voor de club daarmee afgesloten was. Karim Belhocine, de trainer die hem opvolgde, stond voor een zware taak: Mazzu had immers de Carolo's naar de subtop van het Belgische voetbal geleid en was enorm populair bij de supporters geweest. Belhocine zette de spelersgroep echter snel naar zijn hand en drukte zijn stempel op het spel van Charleroi. De supporters waren snel gerustgesteld door een 4 op 6 tegen AA Gent en Antwerp. Na een 7 op 12, met een gelijkspel tegen Club en een 2-1 zege tegen het Racing Genk van Mazzu, werd ook de spelersgroep er zich van bewust dat een mooi seizoen in het vooruitzicht lag: na 29 speeldagen prijken de Zebra's op de derde plek in de JPL.
 
De balans van Belhocine oogt mooi: in 32 officiële wedstrijden (in alle competities) als hoofdcoach van de Carolo's komt hij aan 17 zeges, 9 gelijke spelen en 6 nederlagen. Met zijn tactische plannen in een 4-2-3-1 en met spelers die perfect weten wat ze moeten doen toont Belhocine duidelijk dat hij weet wat hij doet.
 
Belhocine kan niet alleen een beroep doen op zijn ervaren staf, als ex-voetballer heeft het voetbal ook geen geheimen voor hem. Die kennis kwam wellicht goed van pas toen hij het duo Ryota Morioka en Marco Ilaimaharitra voor zijn verdediging posteerde. Een gedurfde zet, maar eentje met resultaat, want zeker de Japanner deed opnieuw van zich spreken. Een ander bewijs dat Belhocine als geen ander kan omgaan met een spelersgroep: in de JPL gebruikte hij 23 van de 25 spelers die tot zijn beschikking stonden.
 
Voor Charleroi en Belhocine wordt het moeilijk om volgend seizoen nog beter te doen. Veel zal afhangen van de spelers die vertrekken en van de nieuwe aanwinsten tijdens de zomermercato. De club zal echter kunnen rekenen op een vaste waarde in de dug-out om alles in goede banen te leiden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top