Eén van de sterren van de Bundesliga op weg naar Chelsea

Bundesliga |
Tijdens de laatste mercato's kreeg Chelsea een verbod voor inkomende transfers opgelegd. Deze zomer wil de Londense club opnieuw groot uitpakken met enkele spraakmakende transfers. De komst van Hakim Ziyech (Ajax) is al geregeld, nu maken de Blues werk van een transfer van een van de grote sterren uit de Bundesliga.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Volgens de website van Kicker, het Duitse tijdschrift bij uitstek als het aankomt op alles wat reilt en zeilt binnen het Duitse voetbal, is de transfer deze zomer van Timo Werner (RB Leizpig) naar Chelsea een kwestie van details en dus van enkele dagen of weken. De transactie kan zo in kannen en kruiken zijn, want de Duitse international beschikt over een opstapclausule in zijn contract: de aanvaller mag weg voor een bedrag van 60 miljoen euro, zo werd vorig jaar overeengekomen. Een redelijke prijs dus voor een van de beste goalgetters uit de Duitse competitie. Frank Lampard, trainer van Chelsea, zou bij zijn bestuur al hebben aangedrongen om niet te lang te talmen over de transfer, want met Liverpool loert er een kaper op de kust.
 
RB Leipzig doet een gouden zaak aan de verkoop van de speler voor wie het in 2016 14 miljoen op tafel legde bij Stuttgart. Sportief laat Werner wel een grote leegte achter: dit seizoen was hij goed voor 25 doelpunten en 7 assists in 29 wedstrijden in de Bundesliga. In de Champions League zorgde hij voor 4 goals en 2 assists, in de Duitse beker voor 2 goals en 3 assists. Indrukwekkende statistieken dus voor een speler die nog altijd maar 24 jaar is en dus nog vele mooie jaren voor zich heeft.

Video: in september vorig jaar maakte Werner twee goals in Lissabon in de Champions League tegen Benfica (1-2).

0-10-2


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top