OHL - Beerschot begin augustus: wat met eindecontractspelers en 'huurlingen'?

Challenger Pro League | De kogel is door de kerk: OH Leuven en Beerschot zullen begin augustus hun tweede finalematch afwerken in het stadion van de Leuvenaars. Opluchting alom, maar het prikken van die datum heeft wel meteen een aantal andere prangende vragen naar voren geschoven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De voornaamste vraag is natuurlijk met welke selecties beide ploegen aan zullen treden. Zo hebben beide teams enkele 'huurlingen' in de kern waarbij de huurdeal in principe maar tot 30 juni loopt. Bij Beerschot is dat Rubin Seigers (KRC Genk) en bij OH Leuven zitten Jan Van den Bergh (KAA Gent), Kamal Sowah (Leicester City) en Jérémy Perbet (Sporting Charleroi) in hetzelfde schuitje.

Daarnaast zijn er de eindecontractspelers. Jongens van wie het contract in principe ook afloopt op 30 juni. De UEFA heeft al wel laten weten dat contracten eventueel verlengd kunnen worden tot het 'nieuwe' einde van het seizoen, maar het is natuurlijk de vraag in hoeverre jongens met een aflopend contract (dat tegen dan nog niet verlengd zou zijn) nog gemotiveerd gaan zijn om tot het gaatje te gaan en blessures te riskeren in volle transferperiode.

Ook in dit scenario is Beerschot ietwat in het voordeel. Zij hebben enkel bankzitter Baptiste Aloé te vrezen, maar bij OHL is de lijst véél langer. Doelman Henkinet tekende al voor Standard terwijl Kenneth Schuermans, Derrick Tshimanga, Frédéric Duplus, Sasha Kotysch, Tom Van Hyfte, Yannick Aguemon, David Hubert en Yohan Croizet met een aflopend contract zitten. Afwachten hoe die situatie zich op zal lossen...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top