Paderborn en Düsseldorf proberen tegen topploegen broodnodige punten binnen te rijven

Bundesliga | Op de 29ste speeldag trekt degradatiekandidaat Fortuna Düsseldorf naar koploper Bayern München. Hekkensluiter Paderborn ontvangt op zijn beurt het Dortmund van Thorgan Hazard. Beide ploegen weten dus dat ze boven zichzelf zullen moeten uitstijgen om broodnodige punten te sprokkelen om een nieuw seizoen in de hoogste afdeling veilig te stellen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Promovendus Paderborn beleefde de afgelopen seizoenen een ware rollercoaster. De club uit Noordrijn-Westfalen beukte in het seizoen 2013-2014 voor het in eerst in zijn geschiedenis de poort naar de Bundesliga open. Na een veelbelovende start - na vier speeldagen was er zelfs sprake van Europees voetbal - zakte de club als een pudding in elkaar en mochten ze een ticketje retour naar de tweede afdeling boeken. Meer nog, het seizoen daarop volgde opnieuw degradatie en het jaar nadien zouden ze zelfs uit het Duitse profvoetbal donderen, ware het niet dat het faillissement van 1860 München hen een reddingsboei toewierp. Een kantelmoment zou later blijken. Onder coach Steffen Baumgart, die nu nog steeds aan het roer staat, promoveerde de club meteen naar de tweede Bundesliga om het jaar nadien promotie naar de Bundesliga af te dwingen.

Op het hoogste niveau stokte de machine van de ploeg van oude bekende Laurent Jans (ex-Waasland-Beveren) echter opnieuw. De ploeg met de kleinste achterban in de Bundesliga - de Benteler-Arena kan slechts 15.000 fans verwelkomen - moest tot de negende speeldag tegen Fortuna Düsseldorf wachten voor zijn eerste overwinning en vertoeft al sinds de vierde speeldag op een degradatieplaats. Het team van Steffen Baumgart kreeg dankzij de herstart na het coronavirus nog een ultieme reddingsboei toegeworpen, maar daarvoor moeten ze op de 29ste speeldag wel voorbij Borussia Dortmund, dat met Bayern München verwikkeld is in een bitse strijd voor de titel. Met nog zes speeldagen voor de boeg telt namelijk elk punt zowel bovenaan als onderin het klassement.

Paderborn - Borussia Dortmund kan je op zondag 31 mei om 18u bekijken op Eleven Sports 1. Als je liever geniet van virtuele stadiongeluiden kan je op hetzelfde uur afstemmen op Eleven Sports 3.

Düsseldorf trekt naar koploper Bayern

Na een veelbelovende start is ook Fortuna Düsseldorf de afgelopen maanden afgegleden naar de bodem van het klassement. De troepen van Uwe Rösler prijken voorlopig op een 16de plaats, die twee play-offwedstrijden op leven en dood zou opleveren tegen het nummer drie van de Tweede Bundesliga. Aan Nana Ampomah, Valon Berisha en Rouwen Hennings en co de opdracht om op het veld van de Beierse grootmacht Bayern München iets te rapen om zo snel mogelijk de veilige 15de plaats te pakken te krijgen.

De ex-ploeg van Dodi Lukebakio en Benito Raman wil namelijk graag zijn plekje bij de Duitse elite behouden. Bayern, op zijn beurt, is dan weer betrokken in een van de felst betwiste titelkampen in de laatste Bundesligaseizoenen. Na een aarzelende start heeft der Rekordmeister pas sinds de 20ste speeldag de koppositie te pakken. Een plaats die ze, als het van Robert Lewandowski en co afhangt, niet meer te grabbel willen gooien.

Bayern München - Fortuna Düsseldorf is op zaterdag 30 mei om 18u30 live te volgen op Eleven Sports 1. Of geniet van de wedstrijd met virtuele stadiongeluiden op Eleven Sports 3.

De volledige kalender van de 29ste speeldag:

Vrijdag

  • Freiburg - Bayer Leverkusen om 20u30 op Eleven Sports 1 of op Eleven Sports 3 (met virtuele stadiongeluiden)
Zaterdag
  • Schalke - Werder Bremen om 15u30 op Eleven Sports 1
  • Hertha Berlijn - Augsburg om 15u30 op Eleven Sports 2
  • Wolfsburg - Frankfurt om 15u30 op Eleven Sports 3
  • Bayern München - Fortuna Düsseldorf om 18u30 op Eleven Sports 1 of op Eleven Sports 3 (met virtuele stadiongeluiden)
Zondag
  • Borussia Mönchengladbach - Union Berlin om 15u30 op Eleven Sports 1 of op Eleven Sports 3 (met virtuele stadiongeluiden)
  • Paderborn - Borussia Dortmund om 18u op Eleven Sports 1 of op Eleven Sports 3 (met virtuele stadiongeluiden)
Maandag
  • Köln - Leipzig om 20u30 op Eleven Sports 1 of op Eleven Sports 3 (met virtuele stadiongeluiden)
Eleven Sports is beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus. Nog geen klant? Dan kan je het sportpakket 1 maand lang gratis uittesten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top