One day, one goal: Kompany knalt City richting de titel

Premier League | Vincent Kompany heeft gedurende de afgelopen 11 jaar in Engeland naam en faam gemaakt als één van de beste verdedigers ter wereld. Met Manchester City heeft hij meerdere malen op beslissende momenten het verschil gemaakt. Dat was zeker het geval op 6 mei 2019, toen hij ongetwijfeld het mooiste doelpunt uit zijn carrière lukte in een cruciale titelwedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nochtans was het begin van het seizoen 2018-2019 geen wandeling in het park voor de aanvoerder. Nadat hij onze nationale ploeg in Rusland mee aan een derde WK-plaats hielp, belandde ‘King Kompany’ in een dipje. Hij kreeg opnieuw te kampen met fysieke problemen en zag ook zijn felbegeerde positie bedreigd door enkele ambitieuze kanshebbers. Van de 38 matchen in het vorige Premier League-seizoen mocht Kompany slechts 13 keer aantreden.
 
Zijn afwezigheid op het veld was voor Manchester echter geen excuus om te voetballen als een kip zonder kop, integendeel zelfs. De Citizens boerden zo goed dat ze enkel de Reds uit Liverpool naast zich moesten dulden. De twee clubs leverden vorig seizoen dan ook een genadeloze strijd voor de Engelse kampioenstitel. Op 6 mei 2019 was het daarom voor de Sky Blues een absolute noodzaak dat ze de wedstrijd tegen Leicester City zouden winnen, om zo hun positie in de ranglijst te behouden. En zoals vaak was het Kompany die de doorslag zou geven.

Wereldgoal
 
De Citizens hadden het in de eerste helft niet makkelijk met de ploeg van Youri Tielemans. Leicester gaf flink wat verzet ondanks verwoede aanvalspogingen van Sergio Agüero en Raheem Sterling. Een finale doorbraak kwam er pas toen Kompany in de 70ste minuut de net buiten de 16 aanlegde en de beslissende treffer binnen knalde. De reactie van de fans weerklinkt ver buiten het Etihad Stadion en doet hen dromen van de kampioenstitel.
 
Na de match kijkt een tevreden Kompany terug op zijn eerste goal van het seizoen. “Het gaat niet over het aantal doelpunten dat je maakt, maar wel over het moment waarop je ze maakt. We hebben tegen een sterk team gespeeld en hadden geduld nodig, maar we toonden uiteindelijk de nodige ambitie.”

Een mooi afscheidscadeau
 
De week daarna komt de droom van de fans uit wanneer Peps ploeg in Brighton de zesde Engelse kampioenstitel verovert. Voor Kompany betekende deze felbevochten zege een schitterend afscheidscadeau, want de Brusselaar keerde kort daarna terug naar Anderlecht, de club waar zijn carrière begon. Daar speelt hij nu een dubbele rol als verdediger en trainer.
 
Kompany kan terugkijken op een carrière van 11 seizoenen bij Manchester City. De Rode Duivel speelde daarin 360 wedstrijden en scoorde 20 doelpunten. Experten van BBC’s ‘Match of the Day’ noemden zijn beslissend schot tegen Leicester “het mooiste van het seizoen”.
 
Wil je nog meer lezen over de meest memorabele doelpunten? Herontdek hier de sensationele lob van Florenzi.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top