Hoe Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen Dortmund en Bayern het vuur aan de schenen leggen

Sport | Dit weekend staat met Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen een kraker bovenaan de Bundesliga op het programma. Beide teams slagen er de voorbije jaren steevast in om Borussia Dortmund en Bayern München het vuur aan de schenen te leggen. Hun geheim: een sterke jeugdopleding, gekoppeld aan strategische aankopen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zaterdagnamiddag om 15u30 staat met Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen een topper op het programma. Met nog acht resterende wedstrijden zijn beide teams verwikkeld in een strijd op leven en dood voor een top vier plaats die automatisch toegang verleent tot de prijzenpot van de Champions League. Die Fohlen willen na acht speeldagen op kop dit seizoen ten allen prijze bij de beste vier eindigen, terwijl Die Werkself na een tegenvallende seizoensstart nu pas onder stoom lijken te komen. Meer nog, beide teams hebben ook nog steeds uitzicht op een eventuele titel, want koploper Bayern München staat, na een mager seizoensbegin, amper 8 punten los.

De troepen van Marco Rose en die van Peter Bosz leggen allebei aanvallend voetbal op de mat, waarmee ze de traditionele grote twee (Dortmund en Bayern) dit seizoen tot het uiterste drijven, maar ook een uitgekiende transferpolitiek en een gerenommeerde jeugdwerking zorgen dat de twee Duits teams mogen dromen van de hoogdagen van weleer.

Talentenfabrieken

In Duitsland lijkt het haast traditie dat beloftevolle jonge Duitse spelers uiteindelijk de kleuren van een van de twee topclubs verdedigen. Velen onder hen zetten echter hun eerste voetbalpasjes bij de clubs net onder de Grote Twee, zoals Mönchengladbach en Leverkusen.

Beide steden aan de Rijn hebben zich daarom tot doel gesteld om de sterren van het toekomstige Duitse voetbal af te leveren. Zo danken we onder meer Marco Reus en Marc-André Ter Stegen aan de goede zorgen van Die Folen. De BayArena zorgde dan weer voor de (post)formatie van onder meer Julian Brandt en Michael Ballack. Hun traditie indachtig pakken beide teams ook nu nog gretig uit met talent van eigen bodem. Denken we maar aan Kai Havertz, de nieuwe posterboy van het Duitse voetbal, die al enkele jaren het mooie weer maakt bij Leverkusen en getipt wordt als de volgende uitgaande klepper bij de ploeg van chemiereus Bayer.

Slimme transferpolitiek

Daarnaast zetten beide teams uit de Duitse subtop ook in op jong talent uit het buitenland of jongelingen die bij Bayern München of Borussia Dortmund net uit de bood vallen. Zo koppelt de ex-club van Thorgan Hazard ontluikend talent als Marcus Thuram, Matthias Ginter en Florian Neuhaus aan een stevige Zwitserse inslag, met de ervaren goalie Yann Sommer op kop.

Ook Bayer Leverkusen lijkt de ideale mix tussen jeugdig talent en enkele ervaren rotten in het vak te hebben gevonden. Peter Bosz beschikt onder meer over rastalent Leon Bailey (ex-Racing Genk) en Jonathan Tah, die op sleeptouw worden genomen door de broertjes Bender, de Chileense middenvelder Charles Aranguiz en centrumspits Kevin Volland.

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen is vanaf 15u30 live te bekijken op Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

De volledige programmatie voor het weekend:

Vrijdag:
  • Hertha - Union Berlin 20u25 op Eleven Sports 1
Zaterdag:
  • Wolfsburg - Borussia Dortmund om 15u30 op Eleven Sports 1
  • Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen om 15u30 op Eleven Sports 2
  • Bayern München - Frankfurt om 18u30 op Eleven Sports 1
Zondag:
  • Schalke 04 - Augsburg om 13u30 op Eleven Sports 1
  • Mainz - Leipzig om 15u30 op Eleven Sports 1
  • Köln - Düsseldorf om 18u op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top