Uitgelicht: vijf Champions League-matchen van dit seizoen

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Dinsdag herbeleven we vijf wedstrijden van het huidige Champions League-seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lyon - Leipzig (10 december 2019)

Tot acht minuten voor affluiten leek Lyon, met Jason Denayer, op de laatste speeldag van de groepsfase naast kwalificatie te grijpen voor de knock-outronde. Zo kwam Leipzig met 0-2 voor dankzij goals van Emil Forsberg en Timo Werner, terwijl Benfica met 3-0 aan het winnen was tegen Zenit Sint-Petersburg. Met deze standen zouden Leipzig als groepswinnaar en Benfica als tweede doorstoten. Lyon zou zich echter terug in de match knokken. De gelijkmaker van Memphis Depay viel pas in de 82e minuut. Leipzig eindigde zo met elf punten als groepswinnaar, Lyon stootte mee door met acht punten. Benfica ging met zeven punten naar de Europa League.

Herbekijk de comeback van Lyon vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

Atletico Madrid – Liverpool (18 februari 2020)

In de heenwedstrijd van de achtste finales beloonde Atletico Madrid zich met een mooie bonus om richting de terugmatch later op 11 maart naar Liverpool te trekken. De Madrilenen, met Yannick Carrasco op de bank, waren over de 90 minuten beter dan het Liverpool van Divock Origi, tevens startend op de bank. De Madrilenen waren van bij de start feller en toonden zich baas over Liverpool, dat nochtans al een heel seizoen nauwelijks te kloppen lijkt. De sterke start van Atletico werd al in de vierde minuut beloond met de 1-0 van Saul, het bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd. Divock Origi kwam bij de rust Sadio Mané vervangen, maar wist niet te scoren.

Herbekijk Atletico – Liverpool vanaf 16u05 op Proximus Sports 1.

Racing Genk - Napoli (2 oktober 2019)

Al strijdend knokte Racing Genk zich op speeldag 2 naar een eerste puntje op het kampioenenbal in Groep E. De Limburgers speelden in eigen huis 0-0 gelijk tegen Napoli na een wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Ook Dries Mertens, die net voor het uur mocht invallen voor Napoli, zou geen veranderingen aan het scorebord brengen. Het Genkse publiek was tevreden met het eerste punt in de Champions League en bedankte uitblinkers Théo Bongonda en Ianis Hagi met een applausvervanging.

Herbekijk Genk – Napoli vanaf 17u55 op Proximus Sports 1.

Galatasaray - Club Brugge (26 november 2019)

Op de vijfde speeldag leek Club Brugge lange tijd met lege handen te moeten terugkeren naar België. In het Turkse Istanboel bleef de 1-0 voor Galatasaray namelijk lange tijd op het scorebord staan. Voor de Turken was de goal van Adem Büyük de eerste in deze CL-campagne. De motor van Club Brugge sputterde en ook een slotoffensief leek geen zoden aan de dijk te brengen. Tot een afstandsschot van Krépin Diatta in minuut 92 alsnog in de verste hoek belandde. Euforie bij blauw-zwart, dat in die fase nog twee rode kaarten pakte. Diatta trok zijn shirt uit en kreeg een tweede gele kaart. En ook Clinton Mata pakte een tweede keer geel omdat hij de cornervlag omver trapte.

Herbekijk hoe Club Brugge op de valreep een puntje pakte vanaf 19u50 op Proximus Sports 1.

Chelsea- Bayern München (25 februari 2020)

In de heenmatch van de achtste finales wist Bayern München een uitstekende uitgangspositie te verwerven bij Chelsea, met het oog op de terugwedstrijd. Bayern zou in Londen Chelsea met de grond gelijk maken. Het werd 0-3. De eerste helft draaide uit op een maat voor niets, maar na de pauze stelde Serge Gnabry met twee doelpunten in vier minuten de Beierse zege veilig. Een kwartier voor affluiten maakte de onvermijdelijke Robert Lewandowski er nog 0-3 van. Bij Chelsea zat Rode Duivel Michy Batshuayi niet in de kern.

Herbekijk de demonstratie van Bayern vanaf 21u45 op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top