Uitgelicht: doelpuntfestivals

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Woensdag tijd voor goals, veel goals.

Door Pickx

Deel dit nieuws

23 februari 2020: Anderlecht - Eupen

Voor de eerste doelpuntenkermis moeten we terug naar de 27ste speeldag van de Jupiler Pro League. Anderlecht ontvangt in zijn zoektocht naar play-off 1 de Panda's uit Eupen, die niets meer te winnen of te verliezen hebben. Helaas voor trainer Benat San José zullen ze dat op het veld ook demonstreren.

Al na negen minuten trapt winteraanwinst Michael Murillo paars-wit op voorsprong. Tien minuten later begaat Jordi Amat een strafschopovertreding - rood en 2-0. Anderlecht speelt de inefficiëntie van de voorbije competitie naar de achtergrond en maakt er dankzij Pjaca en het allereerste doelpunt van Kompany sinds zijn terugkeer naar de heimat 4-0 van aan de rust. Na de koffie mildert paars-wit het temp enigszins, maar uiteindelijk legt het er nog twee in het mandje. De eerredder van Jonathan Bolingi is niet meer dan een voetnoot.

Herbeleef Anderlecht - Eupen vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

6 oktober 2019: Dinamo Zagreb - Shakhtar Donetsk

Dat ook het kampioenenbal dit jaar weer bol stond van de knotsgekke wedstrijden, blijkt onder meer uit het treffen tussen Dinamo Zagreb en Shakhtar Donetsk op de vierde speeldag van de groepsfase in groep C. Beide ploegen kijken elkaar op 6 oktober in de ogen in het Maksimir stadion in Zagreb.

Alan Patrick brengt de Oekraïense bezoekers na een kwartier op voorsprong, maar nog geen vijftien minuten later hangen de bordjes alweer in evenwicht. De slotfase zal echter bol staan van het spektakel. Eerst worden beide teams herleid tot 10 na rode kaarten voor Nikola Moro (Zagreb) en Marlos (Shakhtar). Wanneer Luka Ivanusec en Arijan Ademi Dinamo een 3-1 voorsprong bezorgen in de laatste tien minuten lijkt de overwinning binnnen. Maar in de extra tijd, die maar liefst 8 minuten bedraagt, staat Shakhtar op uit de doden. Eerst Junior Moraes en nadien Tetê bezorgen de Oekraïners een felbevochten punt.

Herbeleef de knotsgekke partij tussen Dinamo Zagreb en Shakhtar Donetsk vanaf 16u40 op Proximus Sports 1.

2 augustus 2019: Club Brugge - STVV

Club Brugge begon als een komeet aan het seizoen en dat zou STVV geweten hebben. Ondanks het vertrek van sterkhouders Danjuma en Nakamba, veegt blauw-zwart de vloer aan met de Kanaries. Man van het seizoensbegin, David Okereke, staat na 20 minuten al twee maal op het scorebord. Een andere zomeraanwinst Percy Tau opent ook zijn rekening met een enig mooi lobje. In de tweede helft dendert de Brugse machine voort naar een 6-0 einduitslag. 6 op 6 voor de Bruggelingen en Sint-Truiden met het schaamrood op de wangen terug naar Stayen.

Herbeleef de demonstratie van Club Brugge tegen Sint-Truiden vanaf 18u35 op Proximus Sports 1.

17 november 2019: Roeselare - Westerlo

Voor een ouderwetse vooroorlogse voetbaluitslag in de Proximus League moeten we terug naar de eerste speeldag van de tweede periode. Het financieel geplaagde Roeselare nam het toen thuis op tegen Westerlo.

De West-Vlamingen zouden in Schiervelde zoek gespeeld worden door één man: Kurt Abrahams, die scoorde en liet scoren. Voor de rust had de Zuid-Afrikaan er al twee in het mandje liggen. Met nog treffers van Igor Vetokele (Westerlo) en Jens Naessens (Roeselare) stond een 1-3 tussenstand op het bord.

In de tweede helft leek Roeselare even aanstalten te kunnen maken op een remonte, maar Stephen Buyl en Christian Bruls bezorgden de Kemphanen een onoverbrugbare kloof. De late tegentreffer van Marco Tulio kon daar niets meer aan veranderen.

Herbeleef Roeselare - Westerlo vanaf 20u20 op Proximus Sports 1.

22 oktober 2019: Manchester City - Atalanta

We zouden het haast vergeten, maar seizoensrevelatie Atalanta miste zijn start compleet in haar maiden year in de Champions League. Met een 0 op 6 trekt het op de derde speeldag naar het Etihad Stadium van Kevin De Bruyne en co.

Atalanta domineert in de aanvangsfase en komt verdiend op voorsprong via een penaltydoelpunt van voormalig Racing Genk-speler Roeslan Malinovskiy. Het sein voor the Sky Blues om een versnelling hoger te schakelen. Nog voor de rust zet Sergio 'Kun' Agüero de scheve situatie recht. Na de rust voelt de pijlsnelle Raheem Sterling zijn moment gekomen. In amper 11 minuten speelt hij zijn tegenstanders op een hoopje en lukt hij een hattrick.

Boeken toe zou je denken na deze 0 op 9, maar de Italianen zullen opstaan uit de doden en zich plaatsen voor de achtste finales, waarin ze de maat nemen van Valencia. Of er nog een vervolg komt aan de succesvolle campagne is maar al te zeer de vraag.

Herbeleef de demonstratie van Manchester City vanaf 22u05 op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top