Ex-coaches Proximus League actief over heel de wereld: hoe zou het zijn met Luka Elsner (ex-Union)?

Challenger Pro League | De Proximus League had vorig seizoen heel wat buitenlandse coaches. Maar dat werd niet overal een even groot succes. Sommigen werden ontslagen, anderen vertrokken op eigen initiatief. We zochten even uit waar de ex-coaches tegenwoordig hun boterham verdienen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Luka Elsner kwam in de zomer van 2018 als nobele onbekende de Proximus League binnen. Maar een sterke reguliere competitie, een schitterend bekerparcours (halve finale) en een meer dan degelijke Play-off 2 later, was de nu 37-jarige Sloveen gegeerd wild op de transfermarkt. Charleroi leek lang de volgende bestemming te worden van Elsner, maar uiteindelijk was het de Franse Ligue 1-club SC Amiens die Elsner kon verleiden.

De Noord-Franse club kon in 2018-2019 maar net de degradatie vermijden in Frankrijk en hoopte dat Elsner een nieuwe wind kon laten waaien doorheen de gelederen. Aanvankelijk leek dat te lukken. Amiens stond na negen speeldagen mooi elfde plaats, maar zakte nadien helemaal weg. Sinds de 23e speeldag staat de club op een rechtstreekse degradatieplaats en daar raakte het niet meer van af tot aan de coronacrisis. Met nog tien speeldagen voor de boeg tellen Les Licornes vier punten achterstand op de barrageplek van Nîmes en zeven punten achterstand op de veilige plekken van Saint-Etienne en Dijon.

Toch wil Elsner zich nog niet gewonnen geven. De Sloveen liet vorige week nog optekenen dat hij hoopt dat de coronabreak voor een déclic kan zorgen bij zijn team en dat ze - als de competitie nog hervat wordt - aan een inhaalrace kunnen beginnen. Makkelijk zal dat niet worden, want de laatste zege van Amiens (in de Ligue 1) dateert al van 2 november 2019.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top