Uitgelicht: uittredend landskampioen Racing Genk

Jupiler Pro League | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Vrijdag ligt de focus op uittredend landskampioen Racing Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

19 januari 2020: Zulte Waregem - Genk

Genk heeft lang moeten strijden om een plaatsje in de top zes te bemachtigen dit seizoen. Ook Zulte Waregem wou echter maar al te graag bij de eerste zes eindigen. In de eerste match na de winterstop moeten de Limburgers dus iets rapen in het Regenboogstadion.

De troepen van Hannes Wolf zullen een volwassen partij afwerken. De nieuwe aanwinst Kristian Thorstvedt opent de score voor de rust en de Genkenaren voegen er nadien nog twee doelpunten aan toe. De overwinning zorgt ervoor dat Genk de zesde plaats van KV Mechelen overneemt.

Herbeleef de eerste wedstrijd van Racing Genk na de winterstop vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

1 februari 2020: Genk - Charleroi

Genk had werk op de plank liggen op de 24ste speeldag van de competitie. De Limburgers ontvingen namelijk Sporting Charleroi, op dat moment bezig aan een reeks van 13 ongeslagen wedstrijden op een rij.

De Limburgers slagen erin de troepen van Karim Belhocine een halt toe te roepen. In de debuutwedstrijd van Thomas Didillon is het middenvelder Patrick Hrosovsky die de partij net voor rust in een definitieve plooi legt. Jere Uronen kon de partij al veel eerder hebben beslist, ware het niet dat hij een penalty miste in de 14de minuut van de wedstrijd.

Herbleef Genk - Charleroi vanaf 13u05 op Proximus Sports 1.

23 augustus 2019: Genk - Anderlecht

Op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League ontvangt Racing Genk Sporting Anderlecht, nog steeds op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen.

De Brusselaars nemen van bij het begin het balbezit voor hun rekening, zoals wel vaker tijdens het seizoensbegin, en doen de Genkenaren pijn over de flanken. Maar, zoals wel vaker, toont paars-wit zich verre van efficiënt. De tweede helft vertoont een volledig ander spelbeeld. De Limburgers tonen hun tanden en openen de score na tien minuten dankzij de onvermijdelijke Mbwana Samatta. Daarna verliest Anderlecht zowel Vincent Kompany als Philippe Sandler met een blessure.

Herbeleef de clash tussen Genk en Anderlecht vanaf 15u50 op Proximus Sports 1.

2 oktober 2019: Genk - Napels

Nadat FC Salzburg op de openingsspeeldag van de Champions League Racing Genk van het veld speelde, moeten de Limburgers zich op de tweede speeldag thuis herpakken. Napels, dat op de openingsspeeldag Liverpool versloeg, lijkt echter een maatje te groot.

Maar een voetbalmatch dient altijd gespeeld te worden. De Limburgers zullen een hele wedstrijd lang standhouden. Deels door geluk (de palen van de Limburgers trillen tot drie maal toe), deels door een uitmuntende Gaëtan Coucke, zal Genk zijn eerste felbevochten Champions League-punt in de wacht slepen.

Herbeleef het treffen tussen Genk en Napoli vanaf 19u15 op Proximus Sports 1.

7 maart 2020: Oostende - Genk

Met nog maar twee speeldagen voor de boeg, weet Racing Genk dat het 6 op 6 moet halen om zich te plaatsen voor playoff 1. Tegen Oostende, volop verwikkelt in de degradatiestrijd, zullen de Limburgers een partij afwerken die bol staat van de emoties.

Oostende grijpt Genk meteen bij de keel. Bovendien verliezen de Genkenaren hun kapitein Sébastien Dewaest al in de 32ste minuut met een blessure. Als klap op de vuurpijl trekken de troepen van Hannes Wolf ook met een achterstand richting kleedkamers, na een Oostends doelpunt net voor de rust. Toch is er een lichtpuntje, Oostende-speler Louis Verstraete werd net voor rust met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Het numerieke overwicht van Racing Genk zal zich laten voelen in de tweede helft. Na drie minuten hangen de bordjes al opnieuw in evenwicht na een omgezette strafschop. Genk zal er daarna nog drie doelpunten aan toevoegen, terwijl ook Oostende nog een keer de weg naar doel vindt. Een belangrijke overwinning voor Genk dat op die manier uitzicht houdt op playoff 1.

Herbeleef Oostende - Genk vanaf 21u05 op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top