Terugblik op het vreemde seizoen in de JPL (14) - Cercle gelooft nog altijd in mirakels

Jupiler Pro League |
Het seizoen 2019-2020 in de Jupiler Pro League is stilgelegd. Het coronavirus heeft over het laatste fluitsignaal beslist. Definitief of voorlopig? Dat zal de toekomst uitwijzen. In afwachting bekijken we het voorbije seizoen van de 16 ploegen in de hoogste Belgische voetbalklasse.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Zoals zo vaak in de voorbije seizoenen haalde Cercle Brugge tijdens de zomermercato een heel pak nieuwe spelers naar het Jan Breydelstadion. Aan het einde van het vorige seizoen nam het ook afscheid van Laurent Guyot die als trainer werd vervangen door Fabien Mercadal. Door alle wijzigingen wist de Vereniging niet goed waar ze stond bij de aanvang van het seizoen 2019/2020. Toch had het bestuur er alle hoop op om een rustig seizoen mee te maken.
 
De Bruggelingen kenden echter een rampzalige start van het seizoen. Na 3 op 30 en vooral de 6-0 op Zulte Waregem (met nota bene 2 doelpunten van Gianni Bruno die Cercle vorige zomer niet meer nodig achtte) werd Mercadal de laan uitgestuurd. In deze moeilijke situatie deed Cercle een beroep op Bernd Storck, de Duitse trainer die vorig seizoen Moeskroen had gered. Aanvankelijk bracht de trainerswissel weinig zoden aan de dijk: een balans van 1 op 12 en 7 op 21 voor de winterstop deed weinig goeds verhopen. 
 
Tijdens de wintermercato reageerde het bestuur met enkele versterkingen in vooral het verdedigende compartiment, spelers als Chatziisaias (centrale verdediger), Velkovski (linkerflankverdediger) en vooral Lennart Moser (doelman). Net na de winterstop leek weinig beterschap in zicht (0 op 9), maar de troepen van Bernd Storck pakten daarna 12 op 15 (met zeges tegen KV Mechelen en AA Gent), waardoor het behoud voor Cercle verzekerd was.
 
De redding kan zeker een mirakel worden genoemd, vooral door de 12 op 12 in de laatste rechte lijn van het kampioenschap. Bernd Storck heeft daarmee nu al voor de tweede keer op rij een 'mission impossible' in de Jupiler Pro League tot een goed einde gebracht.
 
De sterren van Cercle Brugge in de Jupiler Pro League
 
Lennart Moser: de piepjonge Duitse doelman speelde maar de 7 laatste wedstrijden van Cercle, maar zijn komst tussen de palen van de Vereniging maakte een groot verschil. Met slechts 7 tegendoelpunten en vooral 3 clean sheets bewees de van FC Union Berlin gehuurde doelman zijn grote waarde.
 
Stef Peeters: de middenvelder was het hele seizoen een van de sterkhouders van Cercle, ook al raakte hij in maart geblesseerd. Met 6 doelpunten en 3 assists en een voet in een derde van alle doelpunten van zijn ploeg hield de ex-speler van Caen zijn ploeg op de been.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top