Uitgelicht: topschutter Dieumerci Mbokani

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Donderdag focussen we ons op vijf partijen waarin Antwerp-spits Dieumerci Mbokani zijn duivels wist te ontbinden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

28 juli 2019: Eupen - Antwerp

Bij de start van het nieuwe seizoen wil Antwerp aan Jan en alleman tonen dat ze hun plaatsje hebben bij de grootste clubs in de Jupiler Pro League. Om hun bewering te staven, dienen de Antwerpenaren een goede start te nemen en meteen iets mee te graaien op het veld van Eupen.

De Oostkantonners, die zich vooral zo snel mogelijk willen redden, incasseren al na drie minuten een doelpunt van Dieumerci Mbokani. Ze slagen erin om de bordjes net voor het rustsignaal opnieuw in evenwicht te brengen, maar de troepen van László Bölöni heroveren het commando dankzij een tweede doelpunt van Mbokani. Twee extra doelpunten zullen de overwinning van de Antwerpenaren veilig stellen.

Herbeleef de eerste twee doelpunten van het seizoen van Dieumerci Mbokani vanaf 10u05 op Proxims Sports 1.

10 november 2019: Antwerp - Club Brugge

Met slechts één enkele nederlaag in 29 wedstrijden heeft Club Brugge een prachtig parcours afgelegd in de reguliere fase van het seizoen. De Bruggelingen bijten afgelopen november echter in het stof op de Bosuil, tijdens een geladen ontmoeting die tien minuten stil lag doordat fans een lijnrechter op bierbekers trakteerden.

Tijdens de 15de speeldag van de Jupiler Pro League slaagt Antwerp erin om de Brugse machine het nakijken te geven. Siebe Schrijvers bracht blauw-zwart op voorsprong voor de rust, maar in de 50ste minuut bracht Dieumerci Mbokani de bordjes opnieuw in evenwicht. Een eigen doelpunt van Simon Mignolet beslechtte de partij in het voordeel van Antwerp.

Herbeleef de enige seizoensnederlaag van Club Brugge vanaf 12u op Proximus Sports 1.

29 februari 2020: Antwerp - Oostende

Op de 28ste speeldag kan Antwerp zich verzekeren van deelname aan play-off 1. Eind februari ontvangen de Antwerpenaren KV Oostende, dat dan volop in de degradatiestrijd is verwikkeld.

Al in de eerste minuut maakt Antwerp het verschil dankzij de onvermijdelijke Dieumerci Mbokani. De Congolees vindt vier minuten later een tweede keer de weg naar het doel en vervolledigt zijn hattrick in de 87ste minuut. Oostende slaagt er pas helemaal op het einde in om de eerredder te maken.

Herbeleef de hattrick van Mbokani vanaf 14u op Proximus Sports 1.

26 januari 2020: Antwerp - Zulte Waregem

Op de 23ste speeldag van het kampioenschap staat er een interessante wedstrijd op het programma tussen Antwerp, dat met Gent aan het bikkelen is voor de tweede plaats, en Zulte Waregem, dat zijn plaatsje in de top zes nog steeds wil opeisen.

Verrassing alom wanneer Zulte Waregem dankzij Gianni Bruno in de 13de minuut op voorsprong komt. Het is dan twintig minuten wachten op de Antwerpse gelijkmaker, via de voet van Aurélio Buta. Dertien minuten voor affluiten zorgt Dieumerci Mbokani vanop de penaltystip voor de verlossing.

Herbeleef Antwerp - Zulte Waregem vanaf 17u45 op Proximus Sports 1.

21 november 2019: Antwerp - Gent

Eind november werken Antwerp en Gent een uitgestelde wedstrijd van de vijfde speeldag af. Beide ploegen zouden zorgen voor een doelpuntenrijke wedstrijd.

Gent komt na 20 minuten op voorsprong, maar Antwerp is bij de pinken en scoort in acht minuten tijd twee keer. Eerst Dieumerci Mbokani en daarna Lior Refaelov vanaf de penaltystip zetten de Antwerpenaren in een zetel. In de tweede helft vindt Mbokani een tweede keer de weg naar het doel. Daarmee stelt hij de overwinning veilig, ondanks het late tegendoelpunt van Jonathan David.

Herbleef de clash tussen Antwerp en Gent vanaf 21u op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top