Terugblik op het vreemde seizoen in de JPL (4) - Antwerp treedt op de voorgrond

Jupiler Pro League |
Het seizoen 2019-2020 in de Jupiler Pro League is stilgelegd. Het coronavirus heeft over het laatste fluitsignaal beslist. Definitief of voorlopig? Dat zal de toekomst uitwijzen. In afwachting bekijken we het voorbije seizoen van de 16 ploegen in de hoogste Belgische voetbalklasse.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

De Great Old wil opnieuw een vooraanstaande rol spelen in het Belgische voetbal. De club met stamnummer 1 is goed op weg om die ambitie waar te maken. Met de ervaren Laszlo Bölöni op de bank, met Dieumerci Mbokani die nog altijd de benen en de neus voor goals heeft alsof hij een jong veulen van 20 jaar is, en met een zomermercato die Steven Defour en Kevin Mirallas naar de Bosuil haalde, beschikte Antwerp zeker over de geschikte middelen om een plaats aan de top te ambiëren. 
 
Antwerp legde meteen alle kaarten op tafel met 12 op 15 (en 5 goals en 3 assists van Mbokani) in de eerste vijf speeldagen en 20 op 30 in de eerste tien confrontaties. Daarna volgde nog 18 op 30, met als opvallendste resultaat de overwinning tegen Club Brugge (2-1, de enige nederlaag van Club in de JPL dit seizoen). In de laatste 9 speeldagen verzamelde de Reds van de Bosuil nog 15 punten, wat hen in de stand op de vierde plaats bracht.
 
De ploeg van Bölöni mag zich beroepen op de derde beste aanval en de derde beste verdediging van de JPL. Voor eigen supporters was Antwerp niet te kloppen: het won 10 keer en speelde 4 keer gelijk. De resultaten tegen de ploegen uit de top 6 vallen toch enigszins tegen: ook al won Antwerp van Club Brugge, haalde het toch maar 12 op 30 tegen de ploegen die de eerste zes plaatsen in het klassement bekleden. Geen al te mooi vooruitzicht dus als PO1 toch zou worden gespeeld.
 
De sterren van Antwerp in de JPL
 
Dieumerci Mbokani: de Congolese aanvaller begon sterk aan het seizoen en leverde goals en assists bij de vleet. In 2020 ging het iets minder, maar Dieu is dit seizoen meer dan een afwerker voor zijn ploeg. Vaak is hij de eerste verdediger van de Great Old en misschien had hij wel een tweede Gouden Schoen verdiend. In elk geval was hij betrokken bij 51% van de goals van zijn ploeg.
 
Sinan Bolat: de ervaren doelman voelt zich als een vis in het water op de Bosuil. De ex-keeper van Standard verzamelde 5 clean sheets dit seizoen en straalt vooral vertrouwen uit en dat komt zijn verdediging en de hele ploeg ten goede.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top