Dit zijn de meest waardevolle voetbalteams van Europa

La Liga | Het researchbureau CIES (International Centre for Sports Studies) heeft becijferd welke Europese voetbalteams momenteel het meest waardevol zijn op dit moment. De Engelse en Spaanse teams domineren alvast de top tien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Liverpool op 1

De transferwaardes van CIES worden bepaald door leeftijd, prestaties en economische waarde van de clubs uit de grootste vijf Europese competities. En via al die berekeningen komt het researchbureau met de conclusie dat de Engelse competitieleider en huidig Champions League-houder Liverpool de meest waardevolle selectie ter wereld heeft.

CIES komt op net iets meer dan 1,4 miljard euro uit voor het Liverpool van Divock Origi. Op de tweede plaats met een marktwaarde van 1,36 miljard euro volgt de eerste belager van Liverpool in de Premier League, het Manchester City van Kevin De Bruyne.

Bundesliga hinkt achterop

Daarna volgen de Spaanse teams FC Barcelona (1,17 miljard euro) en Real Madrid (1,1 miljard euro). Chelsea sluit met net iets meer dan een miljard euro de top vijf af. Met ook nog Manchester United (zesde; 1,006 miljard euro) en Tottenham Hotspur (negende; 787 miljoen euro) is de Premier League de best vertegenwoordigde competitie in de top tien, gevolgd door Spanje, dat drie teams heeft.

Het Atlético Madrid van Yannick Carrasco staat op de achtste plaats met een marktwaarde van 836 miljoen euro. Het Franse Paris Saint-Germain is volgens CIES 979 miljoen euro waard, goed voor een zevende plaats. Juventus is tiende met 783 miljoen euro. PSG heeft de duurste Europese speler in zijn rangen. Kylian Mbappé zou volgens CIES net iets meer dan 250 miljoen euro waard zijn.

Van de Europese Big Five is de Duitse Bundesliga de grote afwezige in de top tien. Van alle Duitse clubs is niet Bayern München, maar Borussia Dortmund de meest waardevolle club met 756 miljoen euro. Daarmee staat het team van Axel Witsel en Thorgan Hazard op de twaalfde plaats. Nummer dertien is Bayern München, dat voor 716 miljoen euro aan spelers heeft. RB Leipzig is veertiende met 626 miljoen euro.

De volledig lijst kunt u hier bekijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top