Wat met de 'gele dreiging' na de reguliere Proximus League-competitie?

Sport | Vrijdag wordt de laatste speeldag van de Proximus League afgewerkt. Voor die laatste wedstrijd staan er heel wat jongens op vier (of zelfs negen) gele kaarten waardoor ze bij een volgende gele kaart sowieso de eerste finalematch, Play Off 2-match of Play Downmatch moeten missen. Maar als ze vrijdag 'overleven', dan kunnen ze de weken nadien wel weer rustig ademhalen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de reguliere competitie worden de gele kaarten immers opnieuw op nul gezet. De spelers die vier of negen gele kaarten achter hun naam hebben staan, kunnen dus ook gewoon weer met een propere lei beginnen aan de nacompetities.

Goed nieuws dus voor de Raphaël Holzhauzers, Bryan Van den Bogaerten en Thomas Henry's van deze wereld. Want zij staan momenteel allemaal op een geel kartonnetje van een schorsing. Hier vindt u wie er nog allemaal met een gele dreiging zit.

Wie nog een vijfde of tiende gele kaart pakt op de slotspeeldag van de reguliere competitie, moet wél nog op de strafbank tijdens de eerstvolgende competitiematch. Schorsingen voor de terugmatch van de promotiefinale kunnen enkel bij rode kaarten in de heenmatch.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top