Volg de 2e ronde van de play-offs van de NFL, dit weekend rechtstreeks op Eleven Sports

Sport | Het eerste weekend van de play-offs heeft al voor slachtoffers gezorgd. De titelhouders, de Patriots, vlogen eruit in de AFC, en de Saints, door velen beschouwd als favorieten om uit de NFC Conference door te stoten naar de Super Bowl, werden geklopt door de Vikings. De vier wedstrijden van de Divisional Round zijn zaterdag en zondag live te volgen op Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorige week zijn de play-offs van de NFL sterk gestart met wedstrijden die een onwaarschijnlijk verloop kenden. De Patriots en de Saints werden verrassend uitgeschakeld. Het is haast onmogelijk om te voorspellen welke ploegen in de Super Bowl tegenover elkaar zullen staan. Dit is het programma van dit weekend op Eleven Sports.
 
San Francisco 49ers – Minnesota Vikings

Dankzij een uitstekende prestatie van de verdediging en een beslissende Kirk Cousins hebben de Vikings alle pronostieken van vorige week uit de wereld geholpen door te winnen van de Saints. Minnesota was het laatste reekshoofd bij aanvang van de play-offs en is nogmaals de outsider bij de verplaatsing naar San Francisco. Zoals ze eerder al deden in New Orleans zullen de Vikings het ground game van de 49ers aan banden moeten leggen om te kunnen winnen. In deze wedstrijd zal de strijd in de loopgraven beslissend zijn, want de pass rush van de Californiërs is dit seizoen bijzonder indrukwekkend. Het weekend zal dus alvast heel spannend beginnen.

Onze prognose: zege van de 49ers
 
Baltimore Ravens – Tennessee Titans

Als beste ploeg uit de AFC in het reguliere seizoen gaan de Ravens deze play-offs als favorieten in. Onder impuls van een verbluffende Lamar Jackson en met een ijzersterk ground game overrompelden de troepen van John Harbaugh dit jaar bijna elke verdediging. De Titans zijn ook bijzonder sterk in de running game. Running back Derrick Henry gaf de verdediging van de Patriots vorige week het nakijken met 182 yards. Het team uit Tennessee lijkt net een tikkeltje minder sterk dan de tegenstander, maar toch zullen de Ravens het niet makkelijk mogen opnemen.

Onze prognose: zege van de Ravens
 
Kansas City Chiefs – Houston Texans

Vorig seizoen hadden de Chiefs gezorgd voor een ijzersterk regulier seizoen, maar ging het in de finale van de Conference mis tegen de Patriots. Dit jaar is de ploeg nog sterker geworden en de verdediging liet een niveau zien dat ze lange tijd niet meer had gehaald. De combinatie van maturiteit, het talent van Patrick Mahomes en een sterke aanval hebben van Kansas City de te kloppen ploeg in de AFC gemaakt. De Chiefs staan tegenover de Texans die aan beide kanten van het veld voor vuurwerk kunnen zorgen, dankzij J.J. Watt in de verdediging en het duo Watson-Hopkins in de aanval.

Onze prognose: zege van de Chiefs
 
Green Bay Packers – Seattle Seahawks

Green Bay partij geven in de play-offs op Lambeau Field is geen cadeau. Toch staan de Seahawks dit weekend voor deze opdracht. De aanval van Seattle is gebaseerd op een krachtig ground game, maar de Seahawks worden geplaagd door blessures in de aanval en Marshawn Lynch, teruggekeerd om de ploeg te helpen waarmee hij de Super Bowl won in 2014, haalt nog niet het niveau van Chris Carson. Hun quarterback Russell Wilson blijft nog altijd tot geniale momenten in staat en rookie receiver DK Metcalf heeft al aangetoond dat hem een grote toekomst wacht. Voor Green Bay wordt het dus zaak om het passing game van Seattle af te stoppen. Het talent van Aaron Rodgers zou de rest moeten doen.

Onze prognose: zege van de Packers
 
Het programma van deze week in de NFL op Eleven Sports 3:
Zaterdag 11 januari om 22.35 uur

San Francisco 49ers – Minnesota Vikings
Zondag 12 januari om 2.15 uur
Baltimore Ravens – Tennessee Titans
Zondag 12 januari om 21.05 uur
Kansas City Chiefs – Houston Texans
Maandag 13 januari om 0.40 uur
Green Bay Packers – Seattle Seahawks

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top