Vreven op twee na meest succesvolle trainer in 1B (op langere termijn)

Sport | Stijn Vreven is niet langer coach van Beerschot VA. De Limburger werd woensdagochtend aan de kant geschoven, maar verlaat het Kiel toch wel met een meer dan degelijk rapport.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vreven volgde in de zomer van 2018 Marc Brys op als hoofdcoach van Beerschot Wilrijk. In totaal stond de flamboyante Limburger 54x in de Beerschotse dug-out en was hij iets meer dan 15 maanden in dienst. Daarmee was hij de op één na langst dienende coach bij de huidige Proximus League-ploegen. Enkel Bob Peeters (22 maanden) deed beter. Van de overige trainers is er geen enkele langer dan negen maanden in dienst.


Van die 54 wedstrijden werden er 37 in de reguliere Proximus League-competitie betwist en met een gemiddelde van 1,76 punt(en) per match deed Vreven het meer dan behoorlijk. Van de trainers die minstens 25 duels coachten in 1B deden enkel Wouter Vrancken (2,28 bij KV Mechelen) en Eric Van Meir (1,96 bij Lierse) beter. Vreven gaat onder meer Arnauld Mercier (1,73 bij Roeselare), Marc Brys (1,64 bij Beeschot) en Luka Elsner (1,61 bij Union) vooraf.

Succestrainers als Will Still (2,44 voor Lierse) en Wim De Decker (2,21 voor Antwerp) werden door hun gering aantal matchen aan het hoofd van hun club niet meegeteld. Still coachte Lierse 9x, De Decker leidde Antwerp naar de JPL in 14 duels.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top