Breit Carlos Alcaraz een verlengstuk aan zijn heerschappij op Wimbledon?

Sport |

Een jaar na zijn titel op het heilige gras van Londen is Carlos Alcaraz de gedoodverfde favoriet om zichzelf op te volgen op Wimbledon (1 tot 14 juli).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Novak Djokovic moet nog steeds balen als een stekker. Een jaar geleden dacht de Servische legende dat hij op de goede weg was om eindelijk de prestigieuze Grand Slam te winnen. Nadat hij de Australian Open en Roland Garros op z’n naam had gezet, moest hij in de finale van Wimbledon het onderspit delven tegen Carlos Alcaraz in een uitzonderlijke vijfsetter. Komt er in 2024 een rematch in Londen?

Djoko’s fysieke gestel takelt al een tijdje af, en daarmee lijkt ook zijn rijk tanende. Een herstellende knieblessure lijkt de kansen van de nummer 2 van de wereld in Londen te hypothekeren. De jongste overwinning van Alcaraz op Roland Garros onderstreept dan weer de favorietenrol van de Spanjaard, die zo mogelijk nog beter gedijt op gras.

Jannik Sinner, de uitdager

Zijn grootste uitdager wordt ongetwijfeld Jannik Sinner. De huidige nummer 1 van de wereld heeft nog een paar eitjes te pellen. Ten eerste met Alcaraz, die hem klopte in de halve finale van Roland Garros na fysieke tegenspoed van de Italiaan. Maar ook met  Djokovic, die hem vorig seizoen in de halve finales op Wimbledon naar huis mepte. In ieder geval bewijst zijn recente triomf in Halle dat de 22-jarige popelt om zijn tweede grandslam van dit jaar op zijn palmares bij te schrijven, na de Australian Open.

Bij de vrouwen verdedigt de Tsjechische Markéta Vondroušová haar titel. De nummer 1 van de wereld, Iga Swiatek, strandde in 2023 in de kwartfinales en zint op revanche. De Poolse heeft alvast de goede vorm te pakken, want onlangs won ze haar vierde Roland Garros op slechts 23-jarige leeftijd. Tot nu toe haalde ze nog nooit de halve finales in Londen, in tegenstelling tot andere grote toernooien. Haar missie is zo klaar als een klontje.

Volg The Championship Wimbledon van 1 tot en met 14 juli op Eurosport 1 NL (basispakket) en Eurosport 2 NL (beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top