Van online dating tot festivalvertier: het niet te missen kijkvoer op Pickx+ in juni

Films | Van #MeToo over bloederige horror tot zwoele zomerfestivals: dat is wat je in juni mag verwachten van de exclusieve zender Pickx+. Een overzicht van de programma’s die de komende maand je scherm sieren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nudes

Deze Franse young adult-minireeks fileert op briljante wijze een steeds meer wijdverspreide en gevaarlijke trend, vooral onder tieners en jongeren. De term ‘nudes’ wordt gebruikt voor naaktfoto’s die met een smartphone genomen zijn en die een ravage aanrichten op sociale netwerken. Door middel van drie afzonderlijke verhalen werpt de reeks een verhelderende blik op de gevaren van deze praktijk, die onmetelijke schade kan aanrichten.

‘Nudes’ telt tien afleveringen. Vier zijn gewijd aan de 20-jarige Victor. Hij komt uit een goede familie (zijn vader staat op het punt om tot staatssecretaris benoemd te worden) en is een even briljante als populaire student geneeskunde. Na een avondje drinken wordt hij beschuldigd van het opnemen, doorsturen en verspreiden van pornografische beelden van een minderjarige.

Drie afleveringen gaan over Ada, een schoolmeisje en boerendochter die ervan droomt om voor het eerst met een jongen te zoenen. Wanneer ze denkt dat ze chat met een jongen van de middelbare school, slaan haar hormonen op hol en stemt ze toe om naaktfoto’s naar hem te sturen. Maar de jongen in kwestie is niet wie hij beweert te zijn...

Drie afleveringen draaien rond Sofia, een schoolmeisje dat zich aangetrokken voelt tot een jonge vrouw met wie ze de liefde bedrijft tijdens een avondje uit. De vrijpartij wordt gefilmd en de video gaat viraal.

‘Nudes’ is vanaf 2 juni beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Fifteen Love

Deze gloednieuwe zesdelige Amazon Prime-serie belicht een donkere kant van het tennisvak, waarin trainers dag in dag uit bezig zijn met hun pupil. ‘Fifteen Love’ biedt zowel een boeiende als verontrustende kijk op grensoverschrijdend gedrag binnen de sportwereld.

De plot volgt het jonge aanstormende tennistalent Justine Pearce (Ella Lily Hyland) die haar voormalige tenniscoach Glenn Lapthorn (‘Poldark’-ster Aidan Turner) beschuldigt van seksueel wangedrag. Ze draait al een paar jaar mee in het circuit, maar als ze Lapthorn onder ogen komt na hem een poos niet gezien te hebben, wordt ze geconfronteerd met haar verleden. Nadat ze de beschuldigingen tegen haar voormalige trainer uit, vragen velen zich af of ze liegt of de waarheid spreekt.

De serie draait rond de man-vrouw dynamiek in de sport in een post-#MeToo-wereld en werpt een licht op de vele problematische elementen in de sport. In een interview met The Irish Times zei Lily Hyland over de impact die ze hoopt dat de serie zal hebben: “Ik denk dat ons vaak geleerd wordt om niet op ons instinct als vrouw te vertrouwen.”

Dat de reeks niet ver van de realiteit ligt, bewijst de actualiteit. Vorig jaar diende de Amerikaanse tennisspeelster Kylie McKenzie een klacht in wegens seksuele intimidatie en aanranding tegen een coach van de United States Tennis Association (U.S.T.A). In 2022 beschuldigde de Frans-Belgische speelster Fiona Ferro haar voormalige coach nog van aanranding en verkrachting.

‘Fifteen Love’ is vanaf 21 juni beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Saw X

Er passeren deze zomer heel wat films de revue op Pickx+. Bijvoorbeeld ‘Saw X’. Na jaren van teleurstellende sequels deed ‘Saw X’, de stamvader van de brutale, gory horror, een frisse wind waaien door de franchise door zich volledig te richten op John Kramer. De nieuwe horrorfilm uit 2023 speelt zich af in de periode tussen ‘Saw’ en ‘Saw II’. Hierdoor krijgen de verhalen van John Kramer en Amanda Young, die wraak nemen op de mensen die hebben gelogen over Kramers kankerbehandeling, meer inhoud.

Het personage van Kramer, vertolkt door Tobin Bell, is het middelpunt van de franchise en verscheen tot nu toe in negen van de tien films. De beslissing om van hem de protagonist te maken in ‘Saw X’ en zijn rol zo uit te diepen, bleek een schot in de roos te zijn.

Net zoals John Kramer poogt om mensen een frisse kijk op het leven te geven en ze te doen boeten voor hun fouten uit het verleden, slaagt de ‘Saw’-filmreeks om zichzelf opnieuw uit te vinden door de valkuilen te vermijden die vorige sequels hebben gekraakt. ‘Saw X’ bevat dan wel de basisingrediënten die de filmreeks typeren, zijnde brutaliteit, expliciet geweld, martelingen en valstrikken, de gruwelijk ingenieuze raadsels, puzzels en breinkrakers slagen er nog steeds in om creatief te zijn – wat geen sinecure is na bijna 20 jaar. Niemand bedriegt ongestraft John Kramer!

‘Saw X’ is vanaf 27 juni beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Fresh Festivals

Graspop, Rock Werchter, Les Ardentes, Les Francofolies en Pukkelpop: zelfs als je een fervente festivalganger bent, bezoek je deze zomer waarschijnlijk niet al die festivals in persoon. Wil je tijdens een weekendje rust in je zetel toch op afstand mee kunnen genieten van de beste optredens, de sfeer op de weide en wat beelden achter de schermen, dan zit je goed bij Pickx+.

Wil jij op de eerste rij staan bij jouw favoriete festival? Stem dan af op ‘Fresh Festivals’, het enige tv programma dat gewijd is aan Belgische én internationale festivals! Steffi Vertriest en Charlotte Leysen nemen je mee en laten je de sfeer opsnuiven, zowel op de festivalweide als backstage via exclusieve interviews met verschillende artiesten.

Dankzij Pickx beleef je deze zomer het festivalseizoen alsof je er zelf bij bent! Je kunt de grootste muziekevenementen van de zomer live volgen, maar ook in replay, rechtstreeks op Pickx.be, Pickx Live of via de Pickx app.

‘Fresh Festivals’ trapt af op 26 juni en is beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top