Barça heeft de geschiedenis aan zijn zijde voor de terugmatch tegen PSG

Sport |

FC Barcelona klopte PSG met spectaculaire 2-3-cijfers in de zinderende heenmatch van de kwartfinales in de UEFA Champions League. Voor de terugmatch in Barcelona kunnen Frenkie de Jong en co. zich gesterkt voelen door de geschiedenis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In navolging van Real Madrid en Manchester City legden ook PSG en FC Barcelona een spectaculaire wedstrijd op de mat in de heenmatch van de kwartfinales van het kampioenenbal. In het Parc des Princes gingen de Catalanen met een 1-0-voorsprong de rust in, maar de Parijzenaars kwamen furieus uit de kleedkamers en bogen de stand in amper drie minuten tijd om in 2-1. Na een nieuwe wending – een mini-remontada van Barça – werd er afgefloten bij een 2-3-winst voor de Spanjaarden.

Laatstgenoemden kunnen bogen op een hoopvolle statistiek voor de terugmatch: PSG is er immers nog nooit in geslaagd om door te stoten naar de volgende ronde in de Champions League nadat het verloor in de heenmatch. Saillant detail: nu de Parijzenaars met Luis Enrique de coach in hun rangen hebben die hen de fameuze ‘remontada’ aansmeerde op 8 maart 2017 – nog steeds een trauma in Parijs – kan de geschiedenis ook hén leren dat ze in Catalonië niet kansloos zijn.

Onzichtbare Mbappé

Ook Enrique zelf gelooft er nog in: op de persconferentie na afloop van de heenmatch gaf hij te kennen nog steeds vertrouwen te hebben dat zijn team het 2-3-thuisverlies kan goedmaken in Spanje. “We gaan naar Barcelona om oorlog te voeren”, klonk het strijdvaardig. Opvallend: de coach, die in 2015 de treble won met FC Barcelona, weigerde commentaar te geven op de bleke prestatie van Kylian Mbappé, die werd geneutraliseerd door de Barça-verdediging en amper in het stuk voorkwam. PSG’s meest productieve doelpuntenmaker aller tijden, ook in Europa, kon geen enkel schot tussen de palen mikken.

Ongetwijfeld zal het vuur in Mbappé branden om ‘zijn’ PSG een spetterend afscheid te bezorgen. Verliezen in Parijs stond wellicht niet op zijn wishlist. Om de achterstand om te buigen in het Estadi Olímpic Lluís Companys, de tijdelijke thuishaven van FC Barcelona, moet Enrique een plan bedenken om zijn vedette weer volledig tot z’n recht te laten komen.

Hoogspanning in Dortmund

In de andere terugmatch van de kwartfinales in de UEFA Champions League kruist Atlético Madrid de degens met Borussia Dortmund in Duitsland. Hoewel de Colchoneros met 2-1 wonnen van de Borussen in het Estadio Cívitas Metropolitano, beseffen Axel Witsel en co. maar al te goed dat ze hun schaapjes nog niet op het droge hebben. Met Duitsers ben je immers nooit klaar. De ploeg van Julian Duranville, die in de heenmatch niet van de bank af kwam, liet in Madrid zien dat het over genoeg wapens beschikt om Atlético pijn te doen. Spanning verzekerd!

De terugwedstrijden van de kwartfinales in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 16 april

Woensdag 17 april

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand is een wedstrijd ook op de zender Pickx+ te volgen. Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-opties Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top