Tal van topaffiches kruiden het Europese voetbalweekend

Sport |

Het wordt een beladen weekend op voetbalgebied, met verschillende belangrijke wedstrijden in de vijf grootste competities, waaronder de legendarische Clasico in La Liga.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Grijpt Barcelona zijn laatste kans in de titelrace? De kloof met Real Madrid in het klassement bedraagt acht punten, en dus weten de Catalanen dat winst in de Clasico in het Estadio Santiago Bernabeu aanstaande zondag om 21 uur de laatste strohalm kan zijn om Los Merengues nog van de landstitel te houden. Daarvoor zullen de Blaugrana subliem moeten zijn, want ze hebben dit seizoen al twee keer van de Madrilenen verloren.

In de Serie A is Inter Milaan met de vingers in de neus op weg naar de landstitel. Behoudens een catastrofale inzinking zal niemand de Nerazzurri van de titel kunnen houden. Zelfs niet de buren van AC Milan, tweede in het klassement; zij willen de kampioenenkroning van Inter zo lang mogelijk uitstellen. De Rossoneri zullen er daarom op gebrand zijn om hun eeuwige stadsrivaal deze maandag om 20u45 een hak te zetten in San Siro.

In de Ligue 1 stevent Paris Saint-Germain af op de titel. De Parijzenaars kennen dit seizoen weer weinig tegenstand in Frankrijk. Ook het bezoek van het kwakkelende Olympique Lyon aan het Parc des Princes deze zondag om 21 uur zou Kylian Mbappé en co. niet al te veel problemen moeten bezorgen. Tenzij Orel Mangala, Malick Fofana en co. voor een stunt kunnen zorgen in de lichtstad?

In Engeland ten slotte is er zaterdag om 18u15 op Wembley een clash tussen Manchester City en Chelsea in de halve finales van de FA Cup. In wat een tegenvallend seizoen is geweest, zullen de Blues erop gebrand zijn om de scalp van de Citizens te nemen voordat ze misschien die andere club uit Manchester, die het opneemt tegen het bescheiden Coventry City (Championship), treffen in de finale.

De krakers dit weekend op Eleven:

Zaterdag 20 april

Zondag 21 april

Maandag 22 april

Volg het hele seizoen lang het beste van La Liga, de Serie A, de Ligue 1, de FA Cup en de Bundesliga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top