Anderlecht kan voor het eerst in jaren optie nemen op landstitel

Sport |

Anderlecht en Union kruisen dit weekend de degens op de derde speeldag van de Champions’ Play-offs in een cruciale Brusselse derby. Nu de afscheiding aan de top van het klassement kleiner wordt, heeft paars-wit een uitgelezen kans om de koppositie te veroveren op de troepen van Alexander Blessin.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na twee speeldagen die de kaarten in de Champions’ Play-offs volledig herschud hebben, wordt het steeds moeilijker om de landskampioen van dit seizoen te voorspellen. Anderlecht beet in het zand bij Club Brugge na een flauwe prestatie en miste zo de kans om voor het eerst in zeven jaar het klassement aan te voeren (in de Champions’ Play-offs).

Zit de klad erin bij Union?

Anderlecht zal zondag (18u30) thuis tegen Union een veel betere prestatie op de mat moeten leggen. De mannen van Blessin kennen een stroeve start van de play-offs, zoals blijkt uit de verrassende nederlaag thuis tegen Cercle na de nederlaag in Genk. Een nieuwe tegenslag thuis tegen hun Brusselse rivalen zou een mentale opdoffer van jewelste zijn voor Union, dat bijna de hele reguliere competitie op kop heeft gestaan. 

Bovendien zijn er kapers op de kust: Club Brugge en Racing Genk, beiden op vijf punten genaderd van het leidersduo, kunnen de Brusselse derby in hun voordeel gebruiken. Op zaterdag om 20u45 gaan de Limburgers voor hun derde opeenvolgende zege tegen Cercle. Zondag om 13u30 wil Club op zijn beurt de druk op de rivalen opvoeren tegen Antwerp.

9 op 9 voor AA Gent?

In de Europe Play-offs hoopt AA Gent op een derde overwinning op rij als ze zondagavond (19u15) tegen OHL spelen om hun koppositie te verstevigen. Op vrijdag (20u45) kan Sint-Truiden het doodzieke Standard, waar het al het hele seizoen vierkant draait, een nieuwe dreun verkopen. Zaterdag om 18u15 ontvangt KV Mechelen een uitbollend Westerlo.

Na een eerste speeldag waarin niets aan het klassement veranderde, staat Sporting Charleroi nog steeds bovenaan in de Relegation Play-offs, met vijf punten voorsprong op Eupen en KV Kortrijk. De Carolo’s nemen het aanstaande zondag (16u) op tegen KV Kortrijk in het Guldensporenstadion. Een dag eerder op hetzelfde tijdstip ontvangt RWDM Eupen. Om nog een kans te maken op het behoud in de hoogste klasse moet Molenbeek de Oostkantonners kloppen.

Het programma van speeldag 3 in de play-offs van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 12 april

Zaterdag 13 april

Zondag 14 april

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top