Jannik Sinner klaar om zich ook op gravel te bewijzen in Monte Carlo

Sport |

De Monte-Carlo Masters 1000 vindt plaats van 6 tot en met 14 april en markeert het begin van het gravelseizoen voor de beste tennissers ter wereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2024 tennist hij gewoon buitenaards. In Miami bewees Jannik Sinner opnieuw dat hij momenteel de beste speler van het ATP-circuit is na het winnen van de Australian Open en het toernooi van Rotterdam. Maar de Italiaan weet dat er begin april weer een nieuw gravelseizoen start. In Monte Carlo krijgt de kersverse nummer 2 van de wereld de kans om zich te bewijzen.

Tot nu toe heeft de 22-jarige Sinner slechts één titel op gravel gewonnen, de ATP 250 Umag in 2022. Vorig jaar kreeg de Italiaan na een mooie halve finale in Monaco de ene teleurstelling na de andere te verwerken. Hij bereikte de kwartfinales in Barcelona, de laatste acht in Rome en vooral slechts de tweede ronde op Roland Garros.

Nadal eindelijk terug?

Over Roland Garros gesproken; de meester des huizes zal daar over een paar weken willen presteren. Roland Garros-specialist Rafael Nadal weet dat hij een versnelling hoger moet schakelen en dat hij nu een reeks gravelwedstrijden aan elkaar moet rijgen. Helaas zal de Stier uit Manacor dit prestigieuze graveltoernooi naast zich moeten laten. De elfvoudige winnaar acht zich nog steeds onvoldoende fit om de competitiedraad weer op te pikken.

In het prinsdom zal Novak Djokovic ook proberen om zijn topniveau terug te vinden nadat hij zich op de valreep terugtrok in Miami. Sinds de jaarwisseling draait het minder vlot bij de huidige nummer 1 van de wereld. Maar de grootste rivaal die de plannen van Sinner had kunnen dwarsbomen was wellicht Carlos Alcaraz. De Spanjaard mag dan wel in het stof hebben gebeten tegen Sinner op het masterstoernooi van Miami, de verandering van ondergrond had in zijn voordeel kunnen spelen. Helaas voor de neutrale tennisliefhebber moest ook Carlitos in extremis afhaken voor Monte Carlo. Het nummer 3 van de wereld kampt met een blessure aan zijn rechteronderarm.

Volg de Rolex Monte-Carlo Masters van 8 tot 16 april op Eurosport 1 FR, beschikbaar in het basispakket van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top