Atlético van Witsel en Vermeeren is favoriet tegen Dortmund van Duranville

Sport |

De heenronde van de kwartfinales in de UEFA Champions League gaat woensdag verder met een spannend duel tussen Atlético Madrid en Borussia Dortmund.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een clash der underdogs. In de schaduw van prestigieuze favorieten als Real Madrid, Manchester City en Bayern München gelden Atlético Madrid en Borussia Dortmund als outsiders voor de eindzege. In principe is één van de twee zeker van een plaats bij de laatste vier in de Champions League, want in de kwartfinales van het kampioenenbal staat een duel tussen de Spanjaarden en de Duitsers gepland.

Verlaat Mbappé de lichtstad in stijl?

De Colchoneros van Axel Witsel en Arthur Vermeeren zijn licht favoriet in deze wedstrijd, mede dankzij hun prestatie in de achtste finales. Toen schakelde Atlético de runner-up van vorig jaar, Inter Milaan, uit na strafschoppen. Diego Simeone en de zijnen zullen echter op hun hoede zijn voor Dortmund; een vaste klant in de eindfase van de Champions League die – ter herinnering – bovenaan geëindigd is in een aartsmoeilijke groep met PSG, AC Milan en Newcastle. PSV heeft, ondanks hun autoritaire leiderschap in de Eredivisie, de slagvaardigheid van de Duitsers aan den lijve kunnen ondervinden. Bovendien hebben de Borussen een zekere Julian Duranville in hun rangen, die als joker het verschil kan maken.

In de andere wedstrijd op woensdagavond ontvangt Paris Saint-Germain oude bekende Barcelona in het Parc des Princes. Het trauma van 2017, de historische remontada van Barça, ligt nog vers in het Parijse geheugen, ook al hebben de Fransen in 2021 revanche genomen in de achtste finales (ondanks een wereldgoal van Messi). Zal Kylian Mbappé, in wat zeker zijn laatste seizoen in Frankrijk wordt, de Catalanen kloppen op weg naar zijn ultieme droom: een Champions League-titel als afscheidscadeau aan ‘zijn’ PSG?

De heenwedstrijden van de kwartfinales in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 10 april

Volg de UEFA Champions League, inclusief de achtste finales, op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand is een wedstrijd ook op de zender Pickx+ te volgen. Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-opties Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top