Deze week op Pickx+: Vlaamse kaskraker en bekroond coming-of-age-drama

Films |

Pickx+ heeft deze week heel wat lekker kijkvoer in de aanbieding, van een Vlaamse blockbuster over een intelligent drama tot een Oscarwinnend coming-of-age-verhaal. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pride (2014)

Deze biografie met Bill Nighy, Imelda Staunton en Dominic West in de hoofdrollen vertelt een waargebeurd verhaal rond de Britse mijnwerkersstaking van 1984-85. Onder leiding van Mark Ashton begon de Londense afdeling van Lesbians and Gays Support the Miners (LGSM) geld in te zamelen om de mijnwerkers te helpen. Mark en zijn vrienden waren vastberaden in hun solidariteit omdat de enige mensen die destijds door de homofobe Britse kranten slechter werden behandeld dan homo’s, mijnwerkers waren.

Joe is een verlegen, onervaren jongeman die Mark ontmoet tijdens de 1984 London Gay Pride parade. In de meeste films zou Joes verhaal de hoofdmoot vormen; hier is hij slechts een van de vele verhalen die zich in ‘Pride’ ontvouwen. Marks eigen successen en worstelingen als leider van LGSM lopen als een rode draad door de verhalen van alle anderen.

Op de achtergrond is de typerende paranoia van de jaren 80 en de desinformatie over aids merkbaar, net als het gevaar om uit de kast te komen in een vijandige omgeving. De centrale boodschap? We verschillen niet zoveel van elkaar en kunnen alle beschikbare hulp gebruiken.

Bekijk ‘Pride’ vanavond om 20u30 op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!


Patser (2018)

‘Patser’ vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers: snel rijk worden en een jetsetbestaan leiden zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in ‘Scarface’, inclusief snelle patserbakken, dikke villa's, veel bling bling en... respect. Ze stoppen hun neus in high-profile drugszaken en ontketenen zo een bendeoorlog van Antwerpen tot Amsterdam, en zelfs Colombia.

De flitsende actiefilm van Adil El Arbi en Bilall Falah, overgoten met een flinke dosis humor, bevat verrassende rollen van onder anderen Nora Gharib, Junes Lazaar, Said Boumazoughe en Nabil Mallat: vrij onbekende namen voor het grote publiek. Voorts voert de parabel over het Antwerpse drugsmilieu de Italo-Belg Matteo Simoni op als het Marokkaanse straatboefje Adamo.

De “Hollywoodfilm in Vlaanderen” verscheen naast België ook in Frankrijk en Nederland in de zalen en lokte meer dan een half miljoen bioscoopbezoekers.

Bekijk ‘Patser’ zaterdag om 21u30 op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+


Luce (2019)

Dit drama van de Nigeriaanse regisseur Julius Onah (‘The Cloverfield Paradox’) is gebaseerd op een toneelstuk van J.C. Lee. Een student (Kelvin Harrison Jr.), wiens moeilijke Afrikaanse naam werd veranderd in een veramerikaniseerde versie, werd als zevenjarige jongen naar de VS gebracht door zijn liberaal ingestelde adoptieouders Amy (Naomi Watts) en Peter Edgar (Tim Roth) nadat hij was opgeleid als kindsoldaat in het Oost-Afrikaanse land Eritrea.

Na jaren van therapie is Luce een goede pupil, lid van het debatteam en topatleet op een middelbare school in Arlington, Virginia. Hij geldt bij de overwegend witte schoolleiding en leraren zelfs als een voorbeeldig leerling, een imago waar hij zelf mee worstelt.

Volgens de regisseur is Luce als “een kind met een sportwagen die nog geen rijbewijs heeft”. Hij is ongelooflijk slim, maar probeert nog steeds zijn weg te vinden in het leven. Zijn werkstuk over een radicale filosoof die gelooft in noodzakelijk geweld door onderdrukte mensen en de ‘ontdekking’ van illegaal vuurwerk in zijn locker door een lerares doet de perceptie keren: de charismatische en knappe student zou weleens een wolf in schaapskleren kunnen zijn. Terwijl zijn geloofwaardigheid in twijfel wordt getrokken, beginnen zelfs zijn steunende ouders te twijfelen aan de oprechtheid van hun zoon.

Hoe zit de vork werkelijk in de steel? Daar mag de kijker over oordelen...

Bekijk ‘Luce’ zaterdag om 23u op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+


Boyhood (2014)

‘Boyhood’ vertelt het verhaal van twee gescheiden mensen die hun kind opvoeden. Centraal staat het leven van de 6-jarige Mason en de emotionele reis die hij aflegt vanaf zijn kindertijd tot aan volwassenheid.

Regisseur Richard Linklater filmde de acteurs, onder wie Ethan Hawke die de vader van Mason speelt, in verschillende stadia van hun echte leven, waardoor een unieke en authentieke ervaring ontstond van groei, familierelaties en persoonlijke ontdekking.

Het coming-of-age-drama werd genomineerd voor zes Oscars, waarvan het er één won voor beste actrice in een bijrol (voor Patricia Arquette). Hawke kreeg z’n tweede Oscarnominatie, wederom voor beste mannelijke bijrol.

Bekijk ‘Boyhood’ zondag om 21u op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top