Club Brugge met de rug tegen de muur op het veld van Racing Genk

Sport |

Ondanks z’n derde plaats in het klassement staat Club Brugge dit weekend op speeldag 28 van de Jupiler Pro League met de rug tegen de muur op bezoek bij Racing Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speeldag 28 van de Jupiler Pro League begint deze vrijdag om 20u45 uur met een duel tussen KVC Westerlo en Sporting Charleroi. De Zebra’s weten dat ze in de Kempen één van hun laatste kansen kunnen grijpen om de play-downs te ontlopen.

Op zaterdag om 16u staat Cercle Brugge tegenover KV Mechelen in het Venetië van het Noorden, een cruciale wedstrijd in de strijd om de play-off 1-tickets. De troepen van Miron Muslic zijn goed op weg om dé verrassing in de top zes te worden, ondanks het feit dat slechts twee punten Cercle scheiden van de zevende plaats.

Net buiten de top zes staat AA Gent voor een verraderlijke partij op het veld van Standard om 20u45. In Sclessin mogen de Buffalo’s geen misstap begaan, anders komt een mogelijke play-off 1-plaats ernstig in gevaar. Anderzijds kunnen de Rouches de play-downs ontlopen met een overwinning. Hoogspanning in Luik dus. Eerder op de dag reist Union om 18u15 af naar Den Dreef, waar de competitieleider het opneemt tegen OH Leuven.

Zondag om 13u30 kruist Racing Genk de degens met Club Brugge. Als blauw-zwart – dat sinds de invoering van het systeem nog nooit play-off 1 heeft gemist – verliest in Limburg, zullen Ronny Deila en co. de druk zien toenemen. In de volgende wedstrijd, om 16u, zal Antwerp in eigen huis STVV over de knie trachten te leggen om zo z’n positie in play-off 1 te verstevigen.

Om 18u30 zal Anderlecht, de enige ploeg die gelijke tred houdt met Union, gebrand zijn op de driepunter tegen Eupen, dat veroordeeld lijkt tot de play-downs. KV Kortrijk en RWDM, die elkaar om 19u15 treffen in een onvervalste kelderkraker, zullen naar alle verwachting meestrijden in die play-downs.

Het programma voor de 28ste speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 1 maart

Zaterdag 2 maart

Zondag 3 maart

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top