RSC Anderlecht op dreef voor topper tegen Club Brugge

Sport | Op speeldag 27 van de Jupiler Pro League wachten meerdere topaffiches ons op, met onder andere de klepper tussen Club Brugge en Anderlecht, een wedstrijd met Play-off 1-allures.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag om 20u45 beginnen twee ploegen met zeer verschillende doelstellingen aan een wedstrijd die vast de nodige spanning met zich zal meebrengen. Sporting Charleroi, dat in de gevarenzone zit, hoopt voor wat ademruimte te zorgen in een thuiswedstrijd tegen KRC Genk. De Limburgers kloppen dan weer aan de deur van de top 6 aan. Op deze 27e speeldag van de Jupiler Pro League zouden ze die kunnen binnendringen.

Explosieve “Super Sunday”

RWDM en Oud-Heverlee Leuven strijden dan weer beiden voor het behoud. Zij spelen zaterdag om 16u tegen elkaar in de hoofdstad. Wat later, om 18u15, is het aan KVC Westerlo om zich definitief te redden met een overwinning op het veld van Sint-Truiden. Om 20u45 maakt rode lantaarn KV Kortrijk dan weer de verplaatsing naar KV Mechelen, dat nog steeds gelooft in een deelname aan Play-off 1.

RSC Anderlecht is al zeker van een plekje in de Champions Play-offs en vertrekt dus vol zelfvertrouwen naar het Venetië van het Noorden zondag. Club Brugge is nog niet zeker van een plaatsje bij de top 6 en moet dus wakker aan de aftrap staan om 13u30. Ze hebben wat goed te maken na het gelijkspel in de Brugse derby. KAA Gent en Royal Antwerp FC willen hun plaats in Play-off 1 ook veiligstellen. Zij beginnen zondag om 16u aan hun wedstrijd met een grote inzet.

Union SG is al maanden de ongenaakbare leider van het klassement en zal met Standard Luik om 18u30 een nieuw slachtoffer willen maken. De Luikenaars staan amper drie punten van de degradatiezone verwijderd, dus punten pakken is een noodzaak. Tot slot is er Cercle Brugge, dat op weg is om de verrassing van Play-off 1 te worden en om 19u15 de verplaatsing maakt naar KAS Eupen. Die laatste ploeg lijkt gedoemd om aan het einde van dit seizoen tegen de degradatie te strijden.

Het programma van de 27e speeldag van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 23 februari

Zaterdag 24 februari

Zondag 25 februari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top