Super Bowl 2024: kapen de Kansas City Chiefs hun tweede titel op rij weg?

Sport |

Zondagavond nemen de Super Bowl-titelverdedigers Kansas City Chiefs het op tegen de San Francisco 49ers. De droomaffiche in de NFL kun je live volgen vanaf 0u30 Belgische tijd (15u30 in Las Vegas, waar de wedstrijd plaatsvindt) op Eleven 1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het sportevenement van het jaar in de Verenigde Staten is weer aangebroken. De Super Bowl op zondagavond wordt bijgewoond door internationale sterren zoals Usher, die in de pauze een show opvoert, en Taylor Swift, die haar partner en Kansas City Chiefs-speler Travis Kelce steunt tegen de San Francisco 49ers in Nevada.

Heruitgave van de editie van 2020

Voor het eerst in de geschiedenis zal de ontknoping van het NFL-seizoen in Las Vegas plaatsvinden. Bijna 70.000 toeschouwers en vele miljoenen televisiekijkers in de VS en de rest van de wereld zullen de blik gericht hebben op het Allegiant Stadium, het in 2020 gebouwde stadion waar normaal de Raiders spelen.

De titelverdedigers hebben goede herinneringen aan hun laatste ontmoeting met San Francisco in de finale. In de Super Bowl van 2020 versloegen de Chiefs de Californische franchise met 31-20. Sindsdien is er natuurlijk veel water door de Colorado-rivier gevloeid en de 49ers beginnen zelfs met een licht voordeel in de ogen van de bookmakers.

George Kittle in de aanval en Nick Bosa in de verdediging zullen Kansas City het leven zuur maken. De Chiefs langs hun kant beginnen ook gewapend aan de strijd: zij hebben met Patrick Mahomes de beste quarterback van de NFL in hun rangen. Alles wijst erop dat deze finale weleens de geschiedenis van het American football in zou kunnen gaan.

Bekijk de Super Bowl LVIII in de nacht van zondag op maandag vanaf 0u30 op Eleven 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top