Veldslagen in de titelstrijd dit weekend in La Liga en de Bundesliga

Sport |

Met Valentijnsdag in aantocht kunnen voetbalfans dit weekend weer hun hart ophalen aan enkele fraaie affiches in de grootste voetbalcompetities.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee punten los. Na 23 competitiewedstrijden in La Liga heeft koploper Real Madrid een kleine voorsprong op seizoensrevelatie Girona FC. Dit weekend kan een keerpunt worden in de competitie, als de twee ploegen de degens kruisen in Santiago Bernabeu. Kunnen de Catalanen voorkomen dat Real nog verder wegfietst in het klassement?

De ultieme test voor Bayer Leverkusen

Een vergelijkbaar verhaal in de Bundesliga. Alleen staan de favorieten, Bayern München, dit keer twee punten achter op een andere revelatie: Bayer Leverkusen. De ploeg van Xabi Alonso is nog ongeslagen in de Bundesliga als ze zaterdag de Rekordmeister verwelkomen in Noordrijn-Westfalen. Kan ‘Neverkusen’ eindelijk de landstitel wegkapen waar ze ginds altijd al van hebben gedroomd

Er zijn ook twee topaffiches in Italië. Romelu Lukaku’s AS Roma neemt het op tegen zijn oude club Inter, de koploper in de Serie A. De confrontatie tussen de derde in de stand, AC Milan, en het Napoli van Cyril Ngonge en Leander Dendoncker wordt mogelijk beslissend in de race om de Champions League-plaatsen.

Last but not least heeft de Ligue 1 ook een topwedstrijd in de aanbieding: leider PSG tegen de vierde in de stand, Lille. Les Dogues hielden Kylian Mbappé en de zijnen afgelopen december in Noord-Frankrijk nog op een gelijkspel. Kunnen Jonathan David en co. die prestatie herhalen?

De topaffiches van het weekend op Eleven Sports:

Zaterdag 10 februari

Zondag 11 februari

Volg het beste van La Liga, de Serie A, de Ligue 1 en de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top