Mads Pedersen wordt de te kloppen man in de Tour de La Provence

Sport | In de loop der jaren is de Tour de La Provence uitgegroeid tot een niet te missen evenement aan de start van het wielerseizoen op de weg. Na een jaartje pauze is de meerdaagse koers terug voor zijn 8e editie, die van 8 tot en met 11 februari live te volgen is op de zenders Pickx+ Sports. Het parcours is gevarieerd en op maat gesneden van verschillende types renners.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Tour de La Provence vond niet plaats in 2023 omwille van wat organisatorische problemen, maar is dit jaar helemaal terug. Deze achtste editie start donderdag met een proloog in Marseille. De rit is vlak en niet bijster technisch en kronkelt langs de kustlijn van de stad. Het is nog de vraag wie het peloton van zich af kan schudden voor een solo.

Vrijdag wordt het iets pittiger met een langere etappe van 157 kilometer tussen Aix-en-Provence en Martigues. De coureurs doen de cols Bonnieux en Vernègues aan, maar grote gaten worden in deze rit nog niet verwacht.

Klimmen tot de aankomst

Op zaterdag krijgen we waarschijnlijk een ander beeld aan de finish, want in Manosque zal het podium voor de sterkste mannen zijn. In aantal kilometers is deze rit niet veel zwaarder dan de vorige, maar de vele hoogtemeters zouden voor een etappe moeten zorgen waar de klimgeiten zich in kunnen onderscheiden. Er zijn amper vlakke kilometers te bespeuren, en in de laatste kilometer wordt nog een stevige klim bedwongen.

Zondag volgt dan een laatste etappe tussen Rognac en Arles van 183 kilometer. Die lijkt dan weer spek voor de bek te zijn van een sprinter. Na de beklimming van de col de la Vayède in het begin van de etappe volgen geen grote moeilijkheden meer. Wie in het algemeen klassement hoopt op te klimmen, zal vroeg het verschil moeten maken.

Mads Pedersen beste kandidaat?

Een echt grote bergrit staat niet op het programma, dus het lijkt ons onwaarschijnlijk dat de overwinning voor een rasechte klimgeit zal zijn. Klassieke en veelzijdige renners zoals Mads Pedersen lijken het voordeel te hebben. Pedersen is de grootste publiekstrekker van deze Tour de la Provence. Met een ritwinst en eindwinst in de Ster van Bessèges kent hij een uitstekende start van zijn seizoen. Kan hij op dat elan verdergaan en Nairo Quintana opvolgen in de Tour de la Provence?

Het uitzendprogramma op Pickx+ Sports:

Donderdag 8 februari

  • Proloog van 5 km in Marseille: vanaf 13u50 op Pickx+ Sports 1

Vrijdag 9 februari

  • Etappe 1 van 157,2 kilometer van Aix-en-Provence naar Manosque: vanaf 14u20 op Pickx+ Sports 1

Zaterdag 10 februari

  • Etappe 2 van 165 kilometer van Forcalquier naar Manosque: vanaf 14u25 op Pickx+ Sports 2

Zondag 11 februari

  • Etappe 3 van 183,2 kilometer van Rognac naar Arles: vanaf 15u10 op Pickx+ Sports 1

Volg de Tour de La Provence van 8 tot en met 11 februari op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top